‘Zaal Lindenberg Aldenhof’

“De Lindenberg, die ouwe school?” Veel Dukenburgers reageren zo als je er naar vraagt. Aldenhoffers die gaan stemmen komen verder binnen in het gebouw en weten het inmiddels. Er is in ‘die ouwe school’ een prachtige concertzaal met een tribune voor ongeveer 150 mensen.  

Toen een groep Dukenburgers samenspande om meer cultuur naar Dukenburg te brengen kwam men al snel tot de conclusie dat deze zaal in de Lindenberg eigenlijk de enige geschikte ruimte in Dukenburg is voor dit soort culturele activiteiten. Er is daar een groot toneel met een mooie tribune ruimte voor de bezoekers. Ook heeft de zaal de apparatuur om licht en geluid te verzorgen. Dit zorgt voor veel mogelijkheden zodat een diversiteit aan optreden gebracht kunnen worden.

Verder besloot de groep Dukenburgers dit alles te gaan presenteren onder de noemer ‘Podium1390’.

Besloten werd om verder aan de slag te gaan in deze zaal met concerten voor jongeren als de wat oudere wijkbewoners te organiseren. De première is op zondagmiddag 8 oktober, dan presenteert ‘Podium1390’ de groep Blue met ‘A Tribute To Joni Mitchell’. De groep brengt een ode aan de prachtige muziek van Joni Mitchell. En op Vrijdag 20 oktober volgt een tweede voorstelling met de Nijmegenaar Samir Fighil die optreed met FOMO.

De Lindenberg. Aldenhof 13-90.

Bericht oktober 2023

menu