Wouter 2023-4

‘Voorjaar!’

De bloesem siert de bomen, struiken lopen uit en de voorjaarsbloemen richten hun hoofdjes op. De winter is voorbij. Twee dagen geleden reed ik nog door een dun laagje sneeuw (! Of was het hagel?), maar toen trok er een strook heftig onweer over het midden van het land en daalde de temperatuur plaatselijk sterk. Het zal wel niet lang zijn blijven liggen.

In de kerk hebben we net Pasen gevierd. Het feest van Opstanding en nieuw leven dat daarom goed bij het voorjaar past. We leven toe op het Pinksterfeest. Dat is wel één van de onbekende feesten van het christendom. En niet zo makkelijk uit te leggen: het gaat om de ‘uitstorting van de Heilige Geest’. Maar wat is dat dan precies? Zoals de wind (waarmee de Geest van God vaak wordt vergeleken) is het ongrijpbaar. Maar er is wel iets over uit te leggen. Het gaat om liefde waardoor we ons gedragen en aanvaard mogen weten. En het gaat om liefde waarmee we elkaar nabij mogen zijn. Vanuit die geest leven we dan toe naar de zomer. Met (hopelijk) mooi weer kan dat ook een tijd van stilte en eenzaamheid zijn.

De samenleving lijkt tot rust, maar ook wat tot stilstand te komen. En als veel mensen op vakantie zijn, kan het bij de thuisblijvers ook stil worden. In de Ontmoetingskerk organiseren we daarom in de zomer op woensdagmiddagen thee-momenten waarbij we elkaar ontmoeten. En ook iets van elkaar kunnen meekrijgen. Want we drinken niet alleen thee, we bakken ook lekkers voor elkaar. Iets met een verhaal of herinnering. Wie mee zou willen doen: van harte welkom om de woensdagmiddagen. En wie mee zou willen bakken: neem contact op met de Ontmoetingskerk!

Ds. Wouter Slob

menu