Wouter 2021-10

‘Nieuw ben ik’

Nieuw ben ik, nieuw in Nijmegen. En ik ben van alles aan het ontdekken. Ik weet inmiddels dat het kanaal een flinke scheiding is, misschien zelfs een grens. En ik weet inmiddels waarom de adressen in Dukenburg zulke hoge nummers hebben, al weet ik nog niet precies hoe de wijken in elkaar steken.

Ik weet Tolhuis, Zwanenveld, Meijhorst en de andere straten inmiddels wel te vinden, maar hoe ik dan op nummer 35-16 of 20-22 of 54-18 moet komen?

Het navigatiesysteem in mijn auto komt er vaak ook niet uit. En daar ben ik op aangewezen. Ik ben nog niet helemaal verhuisd en de fietsen zijn nog niet gearriveerd. Als ik me verplaats, is dat met de auto. En ook dan valt er genoeg te ontdekken. Dat de straten vanuit het centrum niet parallel lopen.

Of dat er overal voor parkeren moet worden betaald. Of dat er een enorme dichtheid aan stoplichten is: ik stuiter van stopstreep naar stopstreep. Er zullen vast handiger routes zijn dan die ik nu neem. En op enig moment zal ik toch in de gaten gaan krijgen welke weg wel en welke weg niet naar mijn flat in Zwanenveld gaat. Of zou fietsen toch handiger zijn? Vast gezonder, en misschien zelfs sneller als je de weggetjes weet. Jammer alleen dat het herfst is. Dat merk je op de fiets toch meer dan in de auto. Maar daar zal ik toch maar niet voor terugdeinzen. We zijn immers niet van suiker!

Dominee Wouter Slob

menu