‘Winterweken in het Vrijheidsmuseum’

Familiedagen in het Vrijheidsmuseum tijdens de kerstvakantie om op verschillende manieren het Verhaal van Oorlog en Vrijheid Zonder Grenzen te beleven. Die dagen wordt de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd vanuit verschillende perspectieven Zo ontstaat een veelzijdig verhaal, dat de gebeurtenissen vóór, tijdens en na de oorlog verbindt met de actualiteit.

Op pad met de kijkwijzer

Met twee familiedagen worden gezinnen met kinderen uitgenodigd om laagdrempelig het Vrijheidsmuseum te ontdekken. Aan de hand van de Kijkwijzer kunnen jonge mensen opdrachten maken, objecten aanraken en op interactieve wijze de vaste expositie ervaren. ‘Kijk je ogen uit!’ op donderdag 28 december 2023 en dinsdag 2 januari 2024, van 10.00 tot 17.00 uur.

Anne Frank

Laat je kinderen kennismaken met het verhaal van Anne Frank, door middel van een interactieve en educatieve middag. Deze populaire Anne Frank middag wordt aangeraden voor kinderen met een leeftijd van 10-12 jaar. Woensdag 3 januari 2024 van 14:00 tot 15:30 uur.

Verhalen

Twee fantastische Opa’s en Oma’s geven op 4 januari in een knusse verhalenhoek hun ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding mee aan nieuwsgierige kinderen, waarbij alle vragen welkom zijn. Naast de introductiefilm wordt er ook een klein rondje door de vaste expositie gelopen, waarbij de ooggetuigen van toen beiden één bijzonder object uitkiezen om over te vertellen.

Expositie Dubbelspion

Maak kennis met vier echte dubbelspionnen uit de Tweede Wereldoorlog en hun sensationele levensverhalen. Door raadsels op te lossen, kun je hun ware identiteit onthullen. Daarnaast is er een aparte ruimte waar je op interactieve wijze kunt leren hoe misinformatie in het heden wordt toegepast. Grijp je kans, de tentoonstelling is nog te zien en te beleven tot en met 7 januari 2024.

Prijzen en informatie

Op 28 december en 2 januari gelden speciale entreeprijzen. Voor een kinderticket betaal je geen 8,00 euro maar 6,00 euro per persoon. Een familieticket (twee volwassenen plus twee kinderen 7-17 jaar) kost geen 43,00 euro maar slechts 35,00 euro. 

Woensdag 3 januari, Anne Frank. Deelname inclusief toegang voor het museum kost 7,00 euro (hetzelfde geldt voor max. één begeleider), reserveren is noodzakelijk. Het programma vindt plaats op

De Opa en Oma verhalen kun je volgen voor 7,00 euro per persoon inclusief toegang voor het museum (hetzelfde geldt voor max. één begeleider), reserveren is noodzakelijk. ‘Opa’s en Oma’s vertellen’ vindt plaats op donderdag 4 januari 2024, van 14:00 tot 15:00 uur. Foto onder.

Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Vragen & reserveren: 024-3974404 of per mail welkom@vrijheidsmuseum.nl

Website: www.vrijheidsmuseum.nl

Facebook: /vrijheidsmuseumNL, Twitter: @nooit1verhaal

Instagram: /vrijheidsmuseum; LinkedIn: /company/vrijheidsmuseum

Bericht december 2023

menu