‘Wijkreporters Lankforst en Tolhuis’

In maart startte in Dukenburg het filmproject de Wijkreporters. In dit filmproject gaan kinderen uit Tolhuis en Lankforst, gewapend met een camera en microfoon, op zoek naar de verhalen van hun eigen wijk, om deze vervolgens te verfilmen tot leuke wijkreportages. Voordat de wijkreporters met de camera de straat op gaan, krijgen zij negen workshops waarin zij alles leren over filmen, interviewen, presenteren en monteren. Ook maken ze een korte stopmotion-film, krijgen ze acteerles en vragen ze tijdens straatinterviews de wijkbewoners het hemd van het lijf. De Wijkreporters is een project van Beeldenwereld. Dit is een Nijmeegse stichting die met haar creatieve mediaprojecten bij wil dragen aan een leefbare maatschappij waarin iedereen vanuit een gelijke en sterke basis kan deelnemen.

Sonja Willems is projectleider bij Beeldenwereld: “Het belangrijkste doel van de Wijkreporters is dat de kinderen er iets van leren. Bijvoorbeeld presenteren voor de camera, het bedenken van een verhaallijn of het interviewen van een onbekende. En we hopen dat er door het project vooral ook veel mooie ontmoetingen in de wijk ontstaan.” De wijkreportages gaan eind juni in première tijdens een echt filmfestival, waarvoor alle wijkbewoners zijn uitgenodigd. In Lankforst vindt het filmfestival plaats op maandag 24 juni, vanaf 14.30 uur op de Nutsschool. En in Tolhuis op vrijdag 28 juni, vanaf 15.30 uur, bij Kinderwerk Dukenburg. Tolhuis 44-50. De toegang is gratis.

De wijkreporters zijn te volgen op Facebook  www.facebook.nl/wijkreporters en Instagram #dewijkreporters.

Voor dit project werkt Beeldenwereld samen met de Lindenberg en Bindkracht10. Financieel is het mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en stichting Beide Weeshuizen.

Bericht mei 2024

menu