‘Wijkcentrum de Grondel krijgt andere invulling’

Het gebruik van Wijkcentrum de Grondel loopt al enige jaren terug. Het college van B&W heeft besloten om het beheer van de panden af te halen. Hiermee speelt de gemeente geld vrij om andere wijkcentra in de stad te verbeteren en activiteiten in de wijk te stimuleren. 

Een volle ‘Grondel’ tijdens het N8Ommetje 2018.

Wijkcentrum de Grondel in stadsdeel Dukenburg wordt de laatste jaren nog maar weinig gebruikt. Ook van spontane inloop is bijna geen sprake meer. Bewoners ontmoeten elkaar vaker op verschillende nabijgelegen voorzieningen zoals de sociaal maatschappelijke onderneming Pronk en de Bibliotheek Gelderland-Zuid. De laatste drie activiteiten in de grondel worden verplaatst naar een andere ruimtes in winkelcentrum Dukenburg. Met de herontwikkeling van winkelcentrum Dukenburg wordt ook de bibliotheek als ontmoetingsruimte voor de wijk meegenomen. 

Dagblad de Gelderlander schrijft op 9 juli 2021; “Ontmoetingscentrum De Grondel in Zwanenveld moet dicht, gebruikers treuren om het besluit”. En vervolgd; “Mevrouw Hermsen van Brakel uit de wijk zegt te spreken namens veel meer gebruikers en dat het wijkcentrum nog volop gebruikt wordt.” Er zou van instemming geen sprake zijn. De onvrede over het besluit zou juist groot zijn. 

Mevrouw van Brakel legt uit: “We hebben een de goed florerende kaartclub, er is een fitnessruimte die goed gebruikt wordt, buitenlandse vrouwen ontmoeten elkaar hier. Het sluiten van deze accommodatie komt als een donderslag bij heldere hemel. Er is geen overleg geweest, en al helemaal geen instemming van de trouwe bezoekers van dit centrum. Wij willen graag dat de Grondel openblijft, er is toch al niks voor de ouderen in Zwanenveld.”

Klik hier voor het artikel in de Gelderlander.

Bericht juli 2021

menu