Sinds 24 april 2020 werkt wijkagent Maddy Stuiver niet meer in Dukenburg. Meijhorst/Aldenhof.
Alle goeds voor Maddy in haar nieuwe standplaats. Ze had net als Mustafa snel en goed door wat in Dukenburg speelde.
Helaas is dit nu de tweede wijkagent op rij, met een goede instelling voor Dukenburg, die ons vroegtijdig verlaat. Zonder de andere agenten te kort te doen is dat iets wat deze wijken in Dukenburg niet verdienen.
Hopelijk wordt de leegte snel ingevuld.
Hier nogmaals wijkagent Maddy in de Dukenburger van november 2018
Al enige tijd is Maddy (spreek uit Meddie) Stuiver wijkagente voor Aldenhof en Meijhorst. Ze heeft deze taak enthousiast opgepakt en ze vertelt er graag over. Als geboren en getogen Nijmeegse zat ze na de basisschool op de SSGN/IJsbeerstraat.
Daarna volgde het Groenhorst College in Barneveld voor de paraveterinaire opleiding tot dierenartsassistente. Als zodanig was ze werkzaam in Utrecht. Er waren hectische werkdagen bij in de praktijk. Maddy besloot de hbo-studie Medische beeldvorming en radiotherapeutische technieken te volgen. Daar werd ze door het maken van scans en foto’s en de manier waarop bestralingen horen te gebeuren, beslist wijzer. Maar o, wat was dat werk eentonig. In haar vrije tijd beoefende Maddy karate op hoog niveau, totdat blessures de boventoon gingen voeren. Maddy was intussen overtuigd dat de politieacademie in Apeldoorn een oplossing bood. Een juiste keuze. Haar stages vonden plaats in Nijmegen-Noord en Culemborg. In 2015 kon ze aan de slag als hoofdagente in Hatert en omgeving, waar ze veel ervaring opdeed. Nu is ze wijkagente in Dukenburg, tot haar eigen ‘schrik’.
Waakzaam en dienstbaar
Een wijkagent is qua rang brigadier. Met de drie collega-wijkagenten in Dukenburg heeft Maddy geregeld goed contact. Dit zijn Jan Willem Vreeswijk (Weezenhof, Malvert en Lankforst), Bas Boersma (Zwanenveld) en Vincent de Vries (Tolhuis en Staddijk). De vier houden elkaar doorlopend op de hoogte van wat er speelt in elkaars wijken. Dat het oude Dukenburgse politiebureau bij het grootwinkelcentrum alleen nog onderdak biedt aan de hondenbrigade, vindt Maddy een minpunt. Nu is ze op de fiets of met de auto in haar wijken aanwezig en ze laat weten: ‘Spreek me aan. Ik ben prima benaderbaar.’ Soms eet ze haar lunchtrommeltje leeg bij zomaar een bewoner aan tafel, of in het wijkpark. Op meerdere weekdagen is Maddy te vinden op een spreekuur in Meijhorst. Haar aanwezigheid staat dan aangekondigd op een bord vóór de ingang van het wijkcentrum. Wil men haar ontmoeten of iets met haar bespreken, de deur staat open. Over deuren gesproken, Maddy streeft ernaar zoveel mogelijk te werken met en voor de mensen achter hun voordeur. Wat is er aan de hand? Wat kunnen we samen oplossen? In 112-diensten komt het neer op de eerste hulp van ‘pleisters plakken’, als wijkagente wil je proberen het abces weg te halen om de oorzaak van de wond te laten genezen.
Geen spoed wel politie, 0900-8844
Voor de eigen veiligheid en de naaste omgeving is deze optie prima. Mocht je twijfelen dan is anoniem melden ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Telefonisch of via de politie-home-pagina kunnen eenvoudig meldingen gedaan worden, terwijl de medewerkers van Stip heel goed kunnen verwijzen naar de juiste loketten. Maddy verzoekt wijkbewoners met klem om te komen met meldingen. Hun ogen en oren werken beter dan camera’s. Ziet iemand iets vreemds in de eigen omgeving: onbekende langdurig geparkeerde auto’s (noteer kentekennummers), mensen die sjouwen met zakken potgrond en dozen (weetteelt), personen die zich verdacht gedragen of glasgerinkel bij de buren (inbraak), een buurtbewoner met een baan zoals jij en ik die ineens rondrijdt in een wel heel dure bolide (drugs), ongewenst vuurwapenbezit. Deze zaken horen thuis bij de wijkagent/politie. Vooral hennepkwekerijen in woningen zijn allereerst brandgevaarlijk, maar trekken ook criminaliteit aan.
Bericht november 2018