‘Wegdek Van Boetbergweg aangepakt’

Wanneer je Dukenburg met de auto vanaf de Hatertsebrug nadert is het laveren tussen de gaten in het wegdek. Het asfalt van de Van Boetbergweg is in slechte staat en op diverse stukken zijn de gaten en scheuren met ‘koud asfalt’ opgevuld. Het ergste is het gedeelte vanaf de brug ter hoogte van Malvert.

Reparatie in gedeeltes

In mei start het vervangen van het asfalt op de Van Boetbergweg. De eerste fases van het werk komen in mei 2022 aan de beurt. Dat zijn de gedeeltes tussen de Couwenbergstraat en de Staddijk. In 2023 komt de Van Boetbergweg richting Hatert aan de beurt voor vernieuwing. Verder zal er lichte verkeershinder zijn door versmallingen voor het vervangen van de bushaltes.

Afsluiting

 

In fase 1 zullen de Hatertseweg, Hatertsebrug en Van Boetbergweg vanaf maandag 9 mei in beide richtingen helemaal afgesloten worden tussen de Couwenbergstraat en Van Apelterenweg. Alleen fietsers en voetgangers en het openbaar vervoer kunnen tijdens de werkzaamheden via de Hatertsebrug blijven rijden. Voor het overige verkeer is de Nieuwe Dukenburgseweg met Dukenburgsebrug de vervangende route. De werkzaamheden in deze eerste fase duren tot en met vrijdag 13 mei.

Boven: omleidinge fase 1, onder: omleiding fase 2.

In fase 2 wordt er gewerkt aan de weg tussen de Van Apelterenweg en Staddijk. In deze fase zal de Van Boetbergweg vanaf maandag 16 mei tot en met vrijdag 20 mei afgesloten worden in de richting A73 en Overasselt. Verkeer richting A73 zal via de Wijchenseweg omgeleid worden. De sportvelden op de Staddijk en Overasselt blijven deze week bereikbaar via Aldenhof en de Staddijk (weg). De Staddijk (weg) zal tijdelijk eenrichting zijn, de oprit naar de A73 blijft gesloten.

Bushaltes

In fase 3 zal de bushalte aan de Van Boetbergweg ter hoogte van Malvert vernieuwd worden. Deze bushalte krijgt een betonnen wegdek. Hierdoor zal er enige verkeershinder zijn vanaf maandag 23 mei tot 7 juni. Tijd die benodigd is voor het uitharden van het beton. Er komt een tijdelijke bushalte, voor het verkeer blijft één rijbaan beschikbaar.

Aanpassen kruising Van Boetbergweg – Van Apelterenweg

In 2023 volgt het vernieuwen van het asfalt tussen de 10e straat Weezenhof en de Hatertsebrug. Momenteel bekijkt men hoe de kruising met de Van Boetbergweg en de Van Apelterenweg aangepast kan worden voor een betere doorstroming. Ook zal in 2023 de bushalte richting Hatert voor de brug vernieuwd worden met een betonnen wegdek.

Bericht mei 2022

Bron gemeente Nijmegen

menu