‘Wandelpraatje’

Mariël Scholtens en Pim de Ruijter

Het voorjaar lokt. Stip Nijmegen-Dukenburg stelt onder andere via sociale media de vraag of je zin hebt om te gaan wandelen, om onderweg een praatje te maken of tegelijk een vraag te stellen? De maatjes om mee te gaan wandelen zijn Pim, Pieter, Germa en anderen.

Carolien Scholten en Germa Bongers van Stip Dukenburg: “We zijn al met een aantal bewoners gaan wandelen. Als je wandelt kom je vaak gemakkelijk in gesprek. Naast gezellig kletsen over van alles en nog wat hebben we ook wat vragen kunnen beantwoorden.” Zo kunnen het gesprekken zijn over activiteiten in de wijk, vrijwilligerswerk maar ook opvoedingsvragen. Maar je hoeft geen vragen te hebben voor een wandelpraatje. Ook als het je gewoon leuk lijkt om een stukje met ons te wandelen spreken we graag met je af. “Het gaat vaak over wat allemaal niet kan in deze coronatijd, maar gelukkig kunnen we wel met elkaar wandelen”, vertelt Germa.

Opbouwwerker Pieter Pelser

Pieter vertelt dat een wandelpraatje met een van de werkers in Dukenburg over van alles kan gaan.

  Wandel bijvoorbeeld met de opbouwwerker door je eigen wijk en op iedere hoek van de straat dienen zich andere gespreksonderwerpen aan. Maak een wandeling met de buurtsportcoach en het gesprek gaat over het belang van beweging en de mogelijkheden van sporten in Dukenburg. Een wandelpraatje kan antwoord geven op een vraag waar je mee zit, maar het kan tegelijkertijd ook het begin zijn van een nieuwe zoektocht. En vergeet ook niet het belang van een echte goede stilte tijdens een wandeling. Stap over de drempel en maak een afspraak.

Buurtsportcoach Pim de Ruijter

We treffen Pim al wandelend met Mariël Scholtens in park Staddijk. Pim heeft al diverse wandelpraatjes gemaakt, met stuk voor stuk positieve bewoners uit Dukenburg. Het blijkt dat wandelen door het mooie groene Dukenburg zorgt voor gezellige én nuttige gesprekken. Bewoners geven aan stappen te willen maken op het gebied van bewegen, gezondheid en leefstijl. Of simpelweg een zoektocht naar een nieuwe passende sport in de wijk. En de eerste stap hierbij kan een wandelpraatje met een buurtsportcoach zijn! Niet iedereen kan of wil sporten, maar iedereen kan wel (meer) bewegen.

 Wandelzin?

Zin om te gaan wandelen, een praatje te maken? Heb je een vraag of wil je meer informatie? Bel of app 06-5332 9593. Of bezoek de Facebookpagina van Stip-Nijmegen-Dukenburg. Tot binnenkort?

Bericht maart 2021

menu