‘Wandelingen in Dukenburg’

Het Dukenburgpad is in de digitale versie aangepast en verbeterd.

Klik hier voor het vernieuwde Dukenburgpad

Een kortere wandeling dicht bij huis kan ook een ommetje zijn zoals we hieronder er een brengen.

Klik hier hier voor meer wandelingen – ommetjes door Dukenburg

Start hier voor:

Ommetje Meijhorst

Het ommetje is op ieder punt te starten. We beginnen de beschrijving in Meijhorst, voor wijkcentrum Dukenburg. In verband met de bouw van het nieuwe winkelcentrum loop je linksaf om de Ontmoetingskerk heen het en Snouckaert van Schauburgpad op.

(Op het plattegrondje door de blauw-wittepijl en dan tegen de klok in rond)


 

 Vanuit deze Oude Eikenlaan (1) bij de kruising niet het Zegerspad op maar rechtdoor de woonwijk in.

Na de fietssluis meteen rechts het halfverharde pad in. Na 30 meter links. Na 20 meter steekt je de 62e straat over en rechtdoor het voetpad op. Vijf meter na de eerste voetpadkruising ga je rechts de halfverharding op. Je bevindt je nu in het hart van het ‘Wijkpark Meijhorst’ (2). Op de driesprong ga je links richting brievenbus en je steekt rechtsaf de rondweg 13e straat over. Je loopt rechtdoor richting flats en passeert deze helemaal linksom via een pad tussen vijver en flats. Je loopt door tot je bij een bloemenkeetje uitkomt.

Voor dit bloemenkeetje langs en na 40 meter links de 16e straat in. Ter hoogte van de flat Vijverhorst neem je links het pad tussen water en flat de Vijverhorst in en loopt achter de flat langs het Grand Canal (3). Daar waar het Grand Canal eindigt, ga je weer schuin rechts door het groen naar de 16e straat. Je vervolgt de route langs de 16e straat (4). Na 150 meter ga je links de Staddijk (weg) op. Na 40 meter loop je rechts het pad in tussen vijver en sportveld. Je bent nu in ‘Park Staddijk’. Na 150 meter links en na 10 meter weer links.

Dit pad is ongeveer 1600 meter lang. De eerste helft loop je langs de sportvelden (5). Aansluitend loop je langs water en natuurgebied (6). Aan het einde passeer je de natuurspeeltuin de ‘Speeldijk’ (7). Voorbij de speeltuin ga je meteen linksaf het pad in. Je komt weer op de Staddijk (weg) en gaat links. Na 100 meter ga je rechts het voetpad in en dan bij de 26e straat Meijhorst links. Aan het eind gaat u links (25e straat) en meteen rechts

(28e straat). Rechtdoor, door het parkje naar de 29e straat en dan weer rechts, links de bocht om en voorbij basisschool de Meiboom (8) weer rechts. Steek de rondweg 12e straat over en ga meteen links en na 60 meter rechts de 52e straat Meijhorst in. Via de 54e straat ga je rechtdoor tot aan de seniorenwoningen. Voor het ‘Wijkpark Meijhorst’ rechtsaf langs de bouwplaats van het winkelcentrum weer naar het wijkcentrum.

 

De ommetjes zijn gemaakt door actieve bewoners samen met bureau Stroom in opdracht van de gemeente Nijmegen.

Bericht augustus 2020

menu