‘Walking Hockey’

Walking Hockey is een vorm van hockey waarin alleen gewandeld, en beslist niet gerend mag worden. Deze vorm van hockey is ideaal voor de oudere spelers. Daarnaast staat gezelligheid en verantwoord bewegen centraal.

 

Bij Walking hockey gelden dezelfde regels als bij het gewone hockey, maar met een aantal uitzonderingen. Er mag niet worden geslagen, alleen pushen is toegestaan. Er is geen keeper maar er zijn wel kleine doeltjes en er wordt gespeeld met een normale hockeystick.

Walking Hockey eens proberen?

Op dinsdag 25 april om 11:00 start Hockeyclub QZ, in samenwerking met de gemeente Nijmegen, met Walking Hockey.
Vanaf 10:30 kunnen de Walking Hockey-deelnemers terecht bij HCQZ aan de Staddijk 33. De training begin om 11.00 en eindigt rond 12.00 uur. Na afloop staat er een lekkere kop soep klaar voor iedereen. Meedoen is gratis!
Aanmelden kan via proeftraining@hcqz.nl Iedereen is welkom! Je hoeft geen ervaring te hebben met hockey. Deelname op 25 april is gratis op 25.

Meenemen

Om mee te doen is sportieve kleding handig. Mocht je hockeyspullen hebben, neem ze dan vooral mee. Heb je geen hockeyspullen, dan is dat ook geen enkel probleem: de club heeft dit ook beschikbaar. Tijdens deze Walking Hockey training zijn er verschillende oefeningen, op een laag tempo, op het gebied van hockey. Omdat het voorlopig een pilot is, zijn de trainingen dit seizoen geheel gratis!

Bericht april 2023

menu