‘Walking Hockey Clinic’

Op dinsdag 25 april vond bij hockeyvereniging QZ aan de Staddijk een clinic plaats waarbij men kennis kon maken met Walking Hockey. Dit is een variant op hockey, alleen mag men hier niet hardlopen.

De organisatie was in handen van HCQZ en Roel Wagemakers en Noud Derks zorgden bij de kennismaking voor een leuke training. Beiden zijn actieve leden van QZ, Roel als trainer en Noud als speler, beiden van Heren 1.

Promotie voor deze clinic ging via de vereniging voor de hockeyers binnen hun eigen club. De buurtsportcoaches Arno en Daan hadden in de wijk gepromoot dat iedereen hieraan kon deelnemen zo werd het een mix van hockeyers en niet hockeyers. De opkomst was voor een eerste keer niet slecht. Zo’n kleine twintig personen verzamelden zich vanaf 10.30 uur in het clubhuis van HCQZ alwaar men ontvangen werd met koffie of thee.

De deelnemers die hockey spelen of gespeeld hebben hadden hun eigen stick bij zich en voor de niet hockeyers werd voor een stick gezorgd door de vereniging.                          

Start met warming-up

Om klokslag 11.00 uur werd begonnen met een warming-up en daarna ging men verder met eerste vaardigheden die nodig zijn bij hockey.

De clinic werd afgesloten met een partijtje om het gevoel te krijgen van Walking Hockey.

Iedereen was na afloop enthousiast zoals Dhr. Demmers, hij heeft altijd gehockeyd en vond het leuk om in een rustig tempo een balletje te slaan. Niet hockeyer Dave Looden vond het prettig weer in beweging te kunnen zijn en over de gezelligheid was hij positief gestemd.

Na afloop stond voor iedereen een heerlijke kop tomatensoep klaar in het clubhuis en waar nog nagepraat werd over deze eerste clinic van HCQZ.

Vervolg

In de maand mei kon men op alle dinsdagen gratis meedoen aan een Walking Hockey clinic. Voor vervolg kijk op de website www.hcqz.nl of mail voor informatie via het contactformulier op de website.

Locatie: HCQZ Staddijk 33

Bericht juni 2023

menu