‘Waar ‘lekt’ uw huis?’

 Afgelopen tijd is er met een aantal eigenaren door Zwanenveld gegaan om de verschillende soorten huizen met een warmtecamera te bekijken. Op de foto’s is te zien waar warmte ‘weglekt’. Dat zijn de plekken die men zou kunnen isoleren om het huis behaaglijker te maken (warm in de winter, koel in de zomer) maar vooral om de energierekening te verlagen. Arthur van Oosterhout, bewoner van Zwanenveld, weet hier door zijn werk veel vanaf en kon de bewoners meteen tips meegeven. Deze informatie hebben bewoners inmiddels met straatgenoten gedeeld.
Er zijn ongeveer zes verschillende soorten eengezinswoningen in de wijk Zwanenveld (flats niet meegerekend), zoals de Calimero-woningen in de 23e en 30/31e  straat en de woningen met een plat dak in de 15e en 25e straat. Naast deze ‘bijzondere’ typen zijn er veel woningen met een bakstenen gevel en een dak met pannen. Daartussen zit ook nog verschil: de huizen in de 73e en de 35e lijken veel op elkaar, die in de 66e en de 63e straat verschillen weer iets. Tot slot zijn er de vrijstaande geschakelde woningen in de 15e straat. 
Voor Zwanenvelders: ook nieuwsgierig waar in uw huis de warmte weg kan lekken? Mail Geert-Jan van den Brand van de gemeente, hij verwijst u graag door naar de personen die zo’n onderzoek hebben gehad.

Bericht juni 2020

menu