‘Vuurwerk overlast. Hoe te melden’

Ook vuurwerkoverlast kan gemeld worden via de Meld & Herstellijn app of de gemeentelijke website. Melden via de website kan anoniem (zonder uw contactgegevens achter te laten). Elke melding is belangrijk, dan kunnen de meldingen in kaart gebracht worden. Zo krijgt de gemeente en politie een goed beeld van plekken waar veel overlast is. De handhavers en jongerenwerkers gaan daar dan vaker langs en kijken hoe de overlast aangepakt kan worden.

  • Het best werkt een melding via de Meld&Herstel-app. Zoek in de Play-Store bij een Android toestel of op een iPhone in de Appstore naar Meld en herstel Nijmegen en download de app. Voer vervolgens je persoonlijke gegevens in. Wanneer de app geïnstalleerd is kun je via de knop melding maken je klacht of opmerking invoeren. Eerst kun je een foto maken die in de melding meegenomen wordt. Vervolgens moet je een categorie kiezen en op de volgende pagina kun je de melding zo duidelijk mogelijk omschrijven.
  • Bellen kan ook. Bel onder kantoortijden naar 14 024, spreek als erom gevraagd wordt duidelijk de plaatsnaam Nijmegen in en geef aan de centralist(e) aan dat je een melding wil doen voor Meld en Herstel.
  • De derde mogelijkheid is via het digitaal formulier op de website www.nijmegen.nl > diensten > Meld en Herstel > groene knop melden via de website. Die laatste mogelijkheid is handig wanneer je op je mobiel bij fel zonlicht minder goed ziet en ook bij slecht weer is het behaaglijker de melding binnenshuis te doen. Maar ook voor ouderen is het toetsenbord van een laptop of pc vaak makkelijker dan dat kleine schermpje.

Melden via de app of de website kan 24/7.

Bericht december 2023

menu