‘Vrijwilliger worden en statushouders begeleiden?’

Het M7collectief begeleidt statushouders bij het vinden van een passende opleiding, duurzaam werk of een zinvolle tijdsbesteding. Het collectief zoekt nieuwe vrijwilligers die zich betrokken voelen bij onze doelgroep.

Afgelopen jaar heeft M7 170 statushouders gezien. De wensen van deze cliënten staan altijd centraal. Wat is hun droombaan en is die te verwezenlijken? Zo niet, wat zijn eventueel de alternatieven? Of is een opleiding gewenst? Soms overleggen we met een werkgever om zaken af te stemmen of we gaan naar een opleiding om mogelijkheden te bespreken. We gaan met onze cliënten mee naar open dagen of inschrijfdagen. Er is regelmatig overleg met onder meer (omliggende) gemeentes, het werkbedrijf/UWV, diverse opleidingen en aan ons verwante organisaties.

Interesse om vrijwilliger te worden?

Wees welkom! M7 bied je een gezellig en bevlogen team, werkzaamheden waar je steeds weer van leert, elke week een casusoverleg ter ondersteuning en kennisdeling en een kleine vrijwilligersvergoeding.

We zoeken ook huiswerkbegeleiders, taalmaatjes en een communicatieadviseur.

Heb je ervaring bij het mbo of hbo of gewerkt als (commercieel) arbeidsbemiddelaar dan maken ze graag kennis met je. Ook als je een andere deskundigheid meebrengt en voor onze doelgroep wil werken, ben van harte welkom om te reageren.

Meer weten?

Kijk op onze website www.m7collectief.nl/vrijwilliger-worden/  of maak kennis met onze cliënten op www.m7collectief.nl/de-verhalen/

Bericht januari 2024

menu