‘Voorjaarsvakantie in museum De Bastei’

Ook het Nijmeegse museum De Bastei heeft in de voorjaarsvakantie 2024 een kinderprogramma. In het museum aan de Waal en in de oudste stad van Nederland, raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied en ga je aan de slag in de Waalzaal. Leuk en leerzaam voor grote en kleine onderzoekers. De Bastei is tevens thuisbasis voor Operatie Steenbreek Nijmegen.

In museum De Bastei dompel je je onder in een wereld vol avontuur, geschiedenis en bijzondere beesten. Zo is er op 12,15 en 17 februari een tekenworkshop waarbij je niet mag kijken wat je tekent… Vang een dier op papier.

Zondag 18 februari staat in het teken van dierenverhalen. Verhalenverteller Paul Groos vertelt grappige en verrassende dierenverhalen.

De Waal Over
een langer lopende tijdelijke expositie is ‘De Waal Over’. Ontdek de oversteekgeschiedenis van Nijmegen, van boomstamkano’s tot schipbruggen. Ervaar de stroming, ontdek hoe een gierpont werkt en onderzoek de werking van de iconische bruggen van Nijmegen. In het Atelier van het museum kunnen kinderen ook zelf aan de slag met bootje vouwen en bruggen bouwen. Blijft jouw brug stevig staan?

Poffertjes in het museumcafé
Warm jezelf na je museumbezoek lekker op in het museumcafé, met een kop soep, warme chocolademelk of portie poffertjes! Durf jij de glazen erker op te gaan voor een nóg beter uitzicht over de rivier?

De Bastei Waalkade 83 Nijmegen. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Ingang museum Lange Baan 4. Meer informatie 024 – 329 70 70. www.debastei.nl

Bericht februari 2024

menu