‘Voorjaar in het Vrijheidsmuseum’

Tijdens de voorjaarsvakantie heeft het vrijheidsmuseum weer een speciaal kinderprogramma. Zo kun je meer leren over het leven van Anne Frank en zie je de Tweede Wereldoorlog vanuit het perspectief van een jong meisje. Bij ‘grootouders vertellen’ kun je in een knusse vertelhoek aanschuiven bij ‘mensen van toen’ die vertellen over de oorlog en bevrijding. Ze beantwoorden ook vragen.

Op de ‘Kijk je ogen uit!’ familiedag krijgen gezinnen met kinderen korting op entree en lopen ze met de boeiende ‘Kijkwijzer’ door het museum. Voor volwassenen is er de Duitstalige film ‘Krieg am Niederrhein’. Deze film is onderdeel van de museumcollectie en verkeert nog in uitzonderlijk goede staat. Deze film geeft een indringend beeld over burgers en de vele militaire operaties in deze regio in het laatste oorlogsjaar.

Veel exposities zijn ook geschikt voor de jonge bezoekers en de vaste expositie bevat veel interessante objecten (waarvan je sommige mag aanraken) en filmfragmenten die de geschiedenis tot leven brengen. Vanuit verschillende perspectieven krijg je een veelzijdig beeld van de Tweede Wereldoorlog. Kinderen maken met de Kijkwijzer leuke opdrachten om de geschiedenis op een interactieve manier te onderzoeken. De tijdelijke expositie ‘Dubbelspion’ neemt je mee in een sensationele ervaring van spionage tijdens de oorlog. Ontdek de sensationele levensverhalen van 4 echte dubbelspionnen en los raadsels op om hun ware identiteit te onthullen!

Let op! Reserveren is voor alle activiteiten noodzakelijk, met uitzondering van de familiedag. Meer informatie op de website: www.vrijheidsmuseum.nl.

Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek.

Programma vakantieweek van 12 tot en met 25 februari 2024.

Informatie: 024-397 44 04 of per mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl www.vrijheidsmuseum.nl Facebook: /vrijheidsmuseumNL, Twitter: @nooit1verhaal Instagram: /vrijheidsmuseum; LinkedIn: /company/vrijheidsmuseum

Bericht februari 2024

menu