‘Volleybal’

Op dinsdagavond 10 mei 2022 bezocht de Dukenburger de verenigingsavond van volleybalvereniging DUVOL, een samenvoeging van ‘Dukenburg Volleybal’, in sporthal Meijhorst. Het thuishonk van deze vereniging.

Tijdens deze verenigingsavond spraken we met enkele leden die er vanaf het eerste moment bij zijn. Zij vertelden dat DUVOL in 1980 is ontstaan is uit volleybalvereniging Nijmegen ’73. Deze fusievereniging ging verhuizen naar een sporthal in Nijmegen-Oost maar niet alle leden, met name diegenen uit Dukenburg, wilden meeverhuizen. Men richtte een eigen vereniging op en zo is volleybalclub DUVOL ontstaan. Aanvankelijk was het een grote Dukenburgse vereniging met vier heren, vier dames en vier jeugdteams. Degenen die geen competitie wilden spelen konden dit recreatief doen.

Verenigingsavonden

Maar helaas, door terugloop van het ledenaantal bij senioren en te weinig aanwas bij de jeugd werd het steeds moeilijker voldoende spelers op de been te krijgen om met een acceptabele ploeg in het veld te verschijnen. Oorzaken waren verhuizing, vergrijzing van de wijk en het grotere aanbod van andere sportmogelijkheden, waarbij men zelf tijd en plaats kon bepalen. Het individueel sporten deed steeds meer zijn intrede en teamsporten kregen het moeilijker. Dat was het moment – ruim tien jaar geleden – dat men bij DUVOL besloot om het competitiespelen vaarwel te zeggen en alleen nog recreatief volleybal te gaan spelen. Zo kon men als vereniging deze mooie en leuke sport blijven beoefenen.

  Op de verenigingsavond zijn enthousiaste mannen en vrouwen lekker actief bezig. Er wordt gestart met een warming up/training van circa dertig minuten. Daarna is er een onderlinge wedstrijd van drie sets met officiële telling. Deze onderlinge wedstrijd wordt heel serieus genomen door alle spelers die elkaar respecteren. Want gaat er is eens iets verkeerd dan is dit geen probleem. Iedereen kan spelen met zijn/haar eigen volleybalkwaliteiten.

Gezelligheid

Het valt op dat niet-spelende leden, om wat voor een reden dan ook, tijdens de verenigingsavond toch aanwezig waren. Dit betekent dat het hier gezellig moet zijn, om zelfs dan erbij te zijn. Men vindt het leuk elkaar weer even te ontmoeten. Ons kent ons. Om half tien is het actieve deel afgelopen. Daarna praat men onder het genot van een drankje nog even gezellig na als afsluiting van de verenigingsavond. Tekst gaat verder onder de foto.

Meedoen?

Om het voortbestaan van deze vereniging te garanderen is het belangrijk dat het ledental op peil blijft. Een aantal leden stopt na dit seizoen. Daarom is de club op zoek naar mensen die het leuk vinden om een avond per week gezellig te komen volleyballen en in contact te komen met andere Dukenburgers. Als zich geen nieuwe leden aanmelden kan dit het afscheid zijn een Dukenburgse sportvereniging die al ruim veertig jaar bestaat. De oproep van de vereniging aan de lezers van de Dukenburger is: “Kom in beweging en volleybal gezellig met ons mee.”

Even meekijken klik hier voor de video gemaakt door Pim de Ruijter.

Meld je aan  via dit mailadres -klik- .

Bericht juli 2022 

menu