‘Voedselbosje Aldenhof’

Begin maart plantte enkele Aldenhof bewoners in de stromende regen de eerste fruitboompjes voor het ‘voedselbos Aldenhof’. Appels, peren, pruimen en alle kleuren bessen en frambozen zullen de komende zomer en najaar al vruchten dragen.

Tijdens de platformvergadering van februari berichtte bewoonster Angela van der Mast over het initiatief voor een voedselbosje in Aldenhof. Samen met andere bewoners heeft ze de schop ter hand genomen. Bij de gemeente Nijmegen heeft Angela een bijdragen aangevraagd via ‘Mijn Wijkplan’. Hier schrijft ze: “De locatie die we op het oog hadden voor de fruitbomen is gewijzigd na overleg met meerdere partijen. De locatie die we wel kunnen gaan inrichten is veranderd in drie kleine stukjes gras die de vijver in Aldenhof liggen.” Op het heuveltje naast de vijver zal ook nog een picknicktafel geplaatst worden. De financiële toezegging door de gemeente is nu afgerond.

Voor de aankoop van bomen en struiken is er samen met twee stadsboeren en een bodemdeskundige gekozen voor biologisch gekweekte fruitbomen en struiken die samen de bodemverbetering bevorderen met hun wortelgroei. Er gaat gezorgd worden voor een afwisselende plaatsing en hoogte. De grond op de locatie is zanderig en daaronder stevige leem. Op zomerse zeer hete dagen, en die komen steeds meer voor, zal de aanplant extra aandacht nodig hebben. Omwonenden gaan dit in de gaten houden. Dinsdagmiddag 23 april is de officiële opening.

Voor meer initiatieven van Angela van der mast, klik hier Met onder andere workshops.

Bericht maart 2024

menu