‘Verwijdering en verbinding’

Het thema van het najaarsprogramma in de Ontmoetingskerk is verwijderen verbinden. Vanuit het thema verwijdering en verbinding spreekt de burgemeester over zijn observaties en overtuigingen, en welke vragen er liggen voor de rol van geloofsgemeenschappen in de samenleving.

Kunstexpo Ontmoetingskerk

Vanaf zaterdag 4 november tot donderdag 14 december zijn er in de Ontmoetingskerk kunstwerken te bezichtigen die uitnodigen om na te denken over ‘verwijdering-verbinding’. Twintig kunstenaars geven ieder een eigen en verrassende visie op verbinding of het ontbreken daarvan.

Dukenburger Qader Shafiq opent de tentoonstelling, er is Jiddische muziek van het koor Hatikwa en het thema verwijdering en verbinding laten we ook zien in de tango, de openingsdans door Hervé Cousin en Mariska Petrovisc.

De feestelijke opening is op zaterdag 4 november 15.00 tot 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur bent u welkom om de expositie te bezichtigen. Het programma begint om 15.30 en na afloop is er gelegenheid om rond te kijken en elkaar te ontmoeten bij een hapje en een drankje en verrassende verbindende activiteiten. Daarna is iedereen welkom om te komen kijken. Dat kan op dinsdag-woensdag-donderdagochtend en vrijdagmiddag. Verder rond de weekendvieringen en op afspraak via kosters@ontmoetingkserk.net

Op de ‘KunstZINnige’ avond, donderdag 23 november van 19.30 tot 21.30 met rondleiding en mogelijkheid tot onderling gesprek. Zondagmiddag 10 december van 12.00 tot 15.00 uur. Er zijn ook rondleidingen om 12.30 en 13.30 uur en er is het borduurproject Tree of connection.

Ontmoetingskerk, Meijhorst 70-33 6556 EP Nijmegen

In gesprek met burgemeester Bruls

Praat mee over ‘Verwijdering en verbinding’ in onze samenleving! Vanuit het thema verwijdering en verbinding spreekt de burgemeester over zijn observaties en overtuigingen, en welke vragen er liggen voor de rol van geloofsgemeenschappen in de samenleving.

Ekrem Yilman (directeur van Stichting Sema) en stadspredikant Wilma Hartogsveld geven een eerste reactie en in de zaal wisselen we in groepjes onze reacties uit. Na de pauze gaan de drie sprekers met elkaar en de zaal hierover in gesprek. De gespreksavond wordt geleid door Trees Versteegen. Gratis toegang maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Donderdag 9 november 2023 van 19.30 tot 21.30 uur.

Tree of connection borduurproject

Een project waarbij mensen samen een grote boom borduren genaamd ‘Tree of connection’ komt naar Dukenburg. In het Nederlands de ‘Boom van verbinding’. De kunstenaars Tatiana Rylina uit Oekraïne en Carola Mokveld uit Vught namen het initiatief. Samen met enkele collega’s hebben Tatiana en Carola op stof verschillende bomen geprint met bladeren en schors. Dit kwam tot stand in het atelier van Carola in Vught. Mensen kunnen op verschillende plekken komen om mee te doen aan dit project. Ze kunnen bladeren aan de boom borduren. Zo gaan deze bomen mensen bijeenbrengen. Het mogen bladeren zijn die ze gewoon mooi vinden, of bladeren die voor hen een symbolische betekenis hebben. En kun je niet borduren? Tatiana en Carola helpen je graag om dit op een eenvoudige wijze te leren, of anders vorm te geven. De bedoeling van het project is niet op voorhand het borduren, maar vooral het ontmoeten van elkaar. Samen werken aan een kunstproject geeft verbinding, brengt mensen samen en legt nieuwe contacten. En wie weet wat daar weer uit voort kan komen?

Op 4 november zal er een ‘boom van verbinding’ te zien zijn bij de opening van de tentoonstelling Verwijdering-verbinding in de Ontmoetingskerk.

De eerste borduurbijeenkomst is op 30 november van 10.00 tot 13.00 uur. Op zondag 10 december kun je ook komen borduren van 12.00 tot 15.00 uur.

Beide bijeenkomsten zijn in de Tuinkamer van de Ontmoetingskerk. Meijhorst 70-33 Nijmegen.

Het volledige programma en meer informatie ziet u op website www.ontmoetingskerk.net

Bericht november 2023

menu