‘Vervanging bruggen in park Staddijk en in de Geologenstrook’

De gemeente controleert de bruggen in Nijmegen regelmatig op veiligheid. Uit de laatste controle blijkt dat ook twee bruggen in park Staddijk en één in de Geologenstrook, Zwanenveld aan vervanging toe zijn. De bruggen zijn nu nog veilig te gebruiken. Na vervanging gaan de bruggen weer minimaal 25 jaar mee.

De 3D-brug in de Geologenstrook is een apart project.

Gerrit Schultepad in park Staddijk

Materiaal bruggen

Voor de drie nieuwe bruggen worden zoveel mogelijk goede materialen hergebruikt van de oude bruggen. Eén van de bruggen komt uit de gemeente Wageningen. De architect van ‘Arc2 Architecten’ en de bruggenbouwer ‘Meerdink Bruggen’ zorgen ervoor dat de bruggen er ook mooi uitzien. Alle bruggen worden getest op veiligheid en goed schoongemaakt.

Planning

De werkzaamheden beginnen na de zomervakantie (2020). De bruggen zijn vóór het einde van dit jaar weer in gebruik. Tijdens de werkzaamheden zijn de bruggen tijdelijk weg, waardoor u moet omlopen. Ter plekke plaatst de gemeente Nijmegen borden om aan te geven dat de brug tijdelijk weg is, zodat u hier rekening mee kunt houden bij uw route. De werkzaamheden vinden buiten het broedseizoen plaats.

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen kunt u mailen naar s.boumghait@nijmegen.nl Vermeld in uw mail ook uw telefoonnummer, zodat de gemeente u kan bellen voor meer informatie. U kunt ook een reactie plaatsen op mijnwijkplan.

Ga daarvoor naar nijmegen.nl/bruggen-dukenburg

Geologenstrook, Zwanenveld

Wout Wagtmanspad, Staddijk

Tekeningen: gemeente Nijmegen

Bericht juni 2020

menu