‘Versneld de boosterprik’

Minister De Jonge maakte in de persconferentie bekend dat de boosterprikken versneld gezet gaan worden. Dat is nodig om de opkomst van de omicronvariant tegen te gaan. Er wordt hard gewerkt om iedereen van 18 jaar en ouder voor eind januari een boosterprik te geven. Maar dit vraagt ook om enig geduld en begrip. Op 1 december opende al de vaccinatielocatie De Biezen. Redacteur Toon Kerssemakers was een van de eerste die gevaccineerd werd. (Foto: stil van tv-beeld omroep Gelderland)

Grote uitdaging voor de GGD
Het in korte tijd zoveel mensen prikken is een grote uitdaging voor de GGD.
Veel Dukenburgers maken al gebruik van de bestaande vaccinatielocaties in Wijchen en De Biezen. Vanaf vandaag (22 december) opent de GGD een tijdelijke extra grote vaccinatielocatie in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Hier zijn in totaal twintig priklijnen.
Het uitnodigen gaat van oud naar jong.

 

Wie aan de beurt is voor een booster ontvangt vanzelf een uitnodiging. Het verzoek is om rustig af te wachten op de uitnodiging. Eerder naar de GGD bellen voor een afspraak, of zomaar langskomen op een locatie heeft geen zin. De GGD vaccineert alléén op afspraak laat Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid weten: “Ik vraag alle inwoners om geduld en begrip. Wij staan voor een grote uitdaging. Wij doen onze uiterste best om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Maar het kan gebeuren dat niet alles direct goed verloopt. Bent u aan de beurt? Maak dan het liefst digitaal een afspraak. De komende dagen kan dit nog lastig zijn. Het is namelijk erg druk. Verder zijn nog niet alle locaties volledig in gebruik. Dat vraagt namelijk ook de inzet van extra personeel. We verwachten dat er na de kerstdagen extra ruimte voor afspraken beschikbaar komt. Ik adviseer u om even geduld te hebben met het maken van een afspraak. Als het goed is kunt u daarmee sneller terecht in een van de locaties bij u in de buurt.”

Veel personeel nodig
Voor het zetten van veel prikken in korte tijd is veel extra personeel nodig. Er wordt veel nieuw personeel aangenomen. Diverse huisartsen en ziekenhuizen in de regio bieden al hulp aan. De GGD krijgt veel telefoontjes van mensen die willen helpen bij het vaccineren. Het dringende verzoek is om niet te bellen, maar om op de website www.ggdgelderlandzuid.nl te kijken. Daar staan alle vacatures. Mensen die zich al eerder via de landelijke site ‘GGD-reservisten’ hebben aangemeld, krijgen hierover vanuit landelijk bericht.

Bericht december 2021

menu