’Vereniging Vogelzang 50 jaar’

‘Burgemeester Bruls spreekt de jarige coöperatieve toe’

Het zijn 147 woningeigenaren in de zuidpunt van de Dukenburgse wijk Weezenhof die zaterdag 25 juni feest vierden. Hun ‘Coöperatieve Vereniging Vogelzang’ vierde groots dat het vijftig jaar geleden, op 29 juni 1972, was dat de vereniging was opgericht. Een samenwerking voor onder andere de centrale televisieontvangst groeide uit tot een levendige vereniging die de gezamenlijke groenplekken tussen de woningen onderhoudt. Er zijn nu zelfs woningen aangekocht door mensen die hier als kind opgegroeid zijn.

Vogelzang

De naam is afgeleid van het aangrenzende natuurgebied de ‘Vogelzang’. Dit Vogelzang is een van de ‘negen’ wijken van Dukenburg. De vereniging is echter een Weezenhof gebeuren. De 147 woningen van de ‘coöperatieve’ staan aan de 34e, 35e, 36e, 37e en 38e straat Weezenhof. De daartussen gelegen gemeenschappelijke speelterreinen en paden zijn in beheer van de vereniging. Dit is uniek voor zijn soort in heel Nijmegen.

Burgemeester

 Op deze zaterdagmiddag kwam burgemeester Bruls de vijftigjarige bezoeken. Na een korte toespraak voor de inmiddels van alle kanten toegestroomde bewoners, plantte de burgemeester een appelboompje aan de rand van de grote speelplaats samen met de kinderen. In de toespraak kon hij het niet laten even te vermelden dat de door de bewoners onderhouden paden beter onkruidvrij waren dan menig gemeente pad of stoep.

Jeu de boules toernooi

Op de plekken tussen de huizen zijn naast veel groen, twee speelplaatsen, een kruidentuin en een gezamenlijk terras met jeu de boules baan. Op deze baan wordt wekelijks gespeeld en een keer per jaar is er een heus toernooi.

 

Bericht juni 2022

menu