‘(Ver)dwalen tijdens de herfstvakantie’

In de herfst ligt het unieke landschap van Museumpark Orientalis er nóg mooier bij. Van 14 oktober tot en met 29 oktober 2023 kun je er (ver)dwalen door de natuur en de drie historische dorpen. Op nieuwe wandelpaden ontdek je diverse culturen, geloven en leer je meer over de flora en fauna. 

Vanaf de kassa in het hoofdgebouw beginnen verschillende wandelroutes. Op het Romeins Filosofenpad denk je bijvoorbeeld na over de ‘grote vragen’ van het leven en leer je daarnaast de antwoorden van bekende Romeinse denkers. Het Pelgrimspad beweegt letterlijk buiten de gebaande paden. In de Koan tuin staan verschillende koans: korte weergaven van een dialoog of raadsel die kernachtig een aspect van de boeddhistische leer weergeeft. Met de nieuwe audiotour van Arnon Grunberg wandel je langs iconische plekken in het Museumpark én het naastgelegen begraafpark.

Zelf wandelen of onder begeleiding

Je kunt dus zelf een wandelroute kiezen, maar je kunt ook samen met een gids op pad gaan. Op zaterdag 21 oktober zijn er bijvoorbeeld drie begeleide activiteiten, waaronder een wandeling met ecoloog Wouter Helmer. Tijdens de wandeling staat de relatie en overlap tussen natuur en cultuurhistorie centraal; wat hebben de ijstijden, het Romeinse graafwerk en de Middeleeuwse ontginning aan biologische rijkdom opgeleverd?

Daarnaast kun je rondlopen met een natuurcoach, begeleid labyrint-lopen en is een verdwaald geraakte Romeinse wijnpers weer herontdekt. Ambachten, verteltheater voor kinderen én volwassenen en herfstbingo met prijsje maken het programma compleet.

Meer informatie over de agenda vind je op www.museumparkorientalis.nl/programma. Museumpark Orientalis is van 14 oktober tot en met 29 oktober dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Bericht oktober 2023

menu