‘Verbouwing winkelcentrum Dukenburg’

De grote verbouwing van de binnenkant van Winkelcentrum Dukenburg gaat van start. Alle straten worden aangepakt.

 

De nieuwe Bakker Bart met klein terras.

De rolbaan bij Albert Heijn XL wordt vervangen. Dat zou gebeuren vanaf maandag 6 september maar is door leveringsproblemen uitgesteld. Ook zullen de hal, de muren en de verlichting volledig gerenoveerd worden. In die tijd zal deze verbinding tussen parkeergarage en winkelcentrum niet toegankelijk zijn. Alle andere verbindingen zullen wel open blijven. Het winkelcentrum naar binnen met een winkelkarretje kan dan via de hellingbaan bij de entree bij Amazing Oriental. Een nieuwe datum wordt nog bekend gemaakt.

Er komen openbare toiletten.

 Openbaar toegankelijke toiletten zijn een oude wens van klanten en winkeliers. Tot nu toe moesten mensen gebruik maken van de toiletten in de Hema of in de horeca. Nu komen er twee grote, ook voor invaliden toegankelijke toiletten bij de lift in de parkeergarage. Het halletje wordt vergroot, de lift vernieuwd.

De complete binnenkant van het winkelcentrum wordt vernieuwd, dus alle straten vanaf de bibliotheek tot en met Le Duc. Er hebben al veel voorbereidingen plaatsgevonden. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe elektronicaleidingen gekomen. De gekozen aannemer is Retail Bouw Nederland. Deze heeft ook winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem verbouwd. De werkzaamheden beginnen in september en duren tot en met het voorjaar van 2022.

Er komt een nieuw plafond in de straten. Er was een proefstrook nabij de bibliotheek. Er is een brandproef geweest om te zien of het veilig is. Dat blijkt het geval.

Specsavers is verhuisd en heeft een grotere winkel naast de Blokker.

Kortgeleden heeft Zoet en Co een winkel geopend. Bakker Bart is al teruggekomen. Specsavers is verhuisd, ze zijn nu buren van de nieuwe Blokker.

Bericht september 2021

menu