‘Veertig jaar Nijmegen blijft in beeld’

Stichting Nijmegen Blijft in Beeld (SNBIB) verzamelt en vertoont films over onze stad en haar omgeving. Zij zet oude films, video’s en dvd’s om in digitale beelden en vertoont die later. Dat gebeurt in kleinere setting op diverse locaties, maar één keer per jaar is er de zogenaamde ‘grote voorstelling’ in Concertgebouw De Vereeniging. Dit jaar is die grote voorstelling op dinsdag 2 april.

Omdat SNBiB in 2024 veertig jaar bestaat, wordt het een bijzondere voorstelling: door donateurs gewenste filmfragmenten worden gecombineerd met pareltjes uit de collectie van SNBiB. We verklappen niet alles, maar in ieder geval kunt u beelden van zeepkisten en zeppelin, muziek en markten, de start van Aldenhof en Lindenholt in de gevarieerde jubileumrevue verwachten. En natuurlijk zult u daarin ook bekende Nijmegenaren tegenkomen.

Twee voorstellingen

Er zijn twee voorstellingen in de grote zaal van De Vereeniging, een om 14.00 uur en een om 20.00 uur. Kaartjes kosten 12 euro. Ze zijn vanaf 18 maart verkrijgbaar bij het Infocentrum WO2, Ridderstraat 27 in Nijmegen. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Of via de website van De Vereeniging: Klik hier  Dan betaalt u wel 1,25 euro administratiekosten extra.

Bezoekers met een rolstoel wordt gevraagd dat bij het afhalen van hun kaartjes aan te geven, zodat voor een geschikte plaats in de zaal kan worden gezorgd. Scootmobielen mogen helaas niet in de zaal worden geplaatst.

Omdat de jaarlijkse filmvoorstellingen van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld (SNBIB) steeds voor volle zalen zorgen, is het van belang tijdig kaartjes te kopen!

Voorjaarsvoorstelling van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld.

Concertgebouw De Vereeniging, dinsdag 2 april, aanvang 14.00 en 20.00 uur.

Kaartjes kosten 12,00 euro verkrijgbaar in Infocentrum WO2, Ridderstraat 27 of via de website van de Stadsschouwburg/Vereeniging Klik hier

Bericht maart 2024

menu