‘Van Tuin tot Bord kookt zomerse maaltijd‘

Van ‘tuin tot bord’ kookt op 21 juni een zomerse maaltijd in wijkcentrum de Turf in Malvert. Bewoners uit Dukenburg kunnen deze avond kennismaken met ‘van tuin tot bord’. Van tuin tot bord is een organisatie voor en door bewoners in Nijmegen.

Eet je gezellig mee?      

Elly Janssen, een van de oprichters: “In 2015 zijn we in het Willemskwartier gestart. Inmiddels hebben we in drie Nijmeegse wijken een wekelijks buurtrestaurant waar bewoners onder begeleiding van een kok een heerlijke maaltijd koken voor de buurt. Buurtbewoners kunnen gezellig aanschuiven en elkaar ontmoeten aan tafel. In 2023 hebben we in bijna 4.000 maaltijden gekookt! In de buurt van elk buurtrestaurant hebben we ook een buurtmoestuin. Van tuin tot bord gelooft in voedsel als bindmiddel voor een gezellige en gezonde buurt.”

Van ‘tuin tot bord’ ook in Dukenburg?

Nu wordt er gekeken of dit ook in stadsdeel Dukenburg mogelijk is. Wanneer er voldoende interesse is van bewoners, wil ‘van tuin tot bord’ in 2025 ook met een buurtrestaurant en buurtmoestuin beginnen in Dukenburg. Als kennismaking organiseert de groep daarom op vrijdag 21 juni een buurtmaaltijd in wijkcentrum de Turf. Er wordt die avond een driegangen maaltijd met verse groenten uit de moestuin geserveerd. Wanneer je het leuk vindt, kun je ook meekoken. Neem dan via mail contact op.

Buurtmoestuin in Dukenburg

Met de start in Dukenburg, zou het mooi zijn ook een buurtmoestuin aan te leggen waar bewoners samen met een begeleider groente kunnen verbouwen voor het buurtrestaurant.

In de moestuinen van ‘van tuin tot bord’ is het ook mogelijk om in moestuinbakken op hoogte te werken. Zo kun ook mensen meedoen die je niet goed kunt bukken of niet makkelijk door je knieën kunnen. De exacte locatie van een mogelijke buurtmoestuin in Dukenburg is nog niet bekend. Heb je interesse om mee te doen in de voorbereiding en/of in de moestuingroep?

Aanmelden ‘Zomerse buurtmaaltijd’

Wijkcentrum de Turf. Malvert 51-34.

Vrijdag 21 juni 2024, 18.00 uur. Kosten 6,00 euro per persoon, kinderen (tot 12 jaar) 3,50 euro. Reserveren tot en met dinsdag 18 juni via mail naar: dukenburg@vantuintotbord.nl

Om mogelijk te maken dat iedereen kan aanschuiven is er een aangepaste prijs voor mensen met een kleine beurs. Stuur een mailtje

Meer info: www.vantuintotbord.nl

Bericht juni 2024

menu