‘Vakantietijd’

Dukenburg zit in vakantie modus. Er is een vakantiemarkt, je grijpt in winkelcentrum Meijhorst mis voor een kroket (beide frituren dicht), bussen in vakantie ritme en op veel plekken is het rustig tussen de bloemen en in het groen. De redactie van de Dukenburger is toch alweer druk met het volgende nummer. Op vrijdag 19 augustus verschijnt het en zal kort daarna de brievenbussen vullen.

Burendag

Op de 4e zaterdag in september word burendag gevierd. Een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. In 2022 vieren we Burendag op 24 september. Doe je mee, laat het ons weten via info@dedukenburger.nl Foto’s gemaakt? Stuur ze op, dan kunnen we een collage op de digitale Dukenburger brengen en voor hele leuke foto’s is een plaatsje in de papieren Dukenburger.

Bouwdorp DUUK

Eind augustus is er weer een bouwdorp bij de Lindenberg in Aldenhof. Alle 250 plekken zijn vergeven…

Een museum bezoeken

  Vrijheidsmuseum

In de zomer organiseert het Vrijheidsmuseum in Groesbeek verschillende activiteiten voor jong en oud in en om het museum. Zo zijn er diverse kinderactiviteiten, kan er meegereden worden in een authentieke Willy’s MB uit WO2 en is er de mogelijkheid om de tijdelijke tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’ te bezoeken. Voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar zijn er speciale Anne Frank middagen (17 en 31 augustus, reserveren is noodzakelijk). Op 12 en 26 augustus zijn de ‘Kijk je ogen uit!’-familiedagen.

Kijk voor meer informatie op de website klik hier

Museum Orientalis

Romeinse Zomer bij Museumpark Orientalis

Deze zomer komen heden en verleden samen tijdens de Romeinse Zomer in Museumpark Orientalis. Tot en met 11 september is Museumpark Orientalis weer elke dinsdag tot en met zondag geopend. Op het programma staan veel activiteiten voor kinderen en volwassenen, twee tentoonstellingen, -natuurlijk- een bezoek aan de levendige Romeinse stadstraat en maar liefst vijf weekenden waarin bijzondere tijden levensecht herleven.

Op 20 en 21 augustus wordt het museumpark bewoond door ‘echte’ Romeinen. Op 3 en 4 september is Museumpark Orientalis het decor van het Romeins Foodfest.

De activiteiten tijdens de Romeinse Zomer verschillen van dag tot dag. Kijk daarom op de website  klik hier  wanneer en wat er te beleven is.

Bericht 1 augustus 2022

 

 

menu