‘Twaalf jaar Nacht van de Ommetjes’

Elk jaar vindt op de eerste zaterdag van oktober de Nacht van de Ommetjes plaats. Vanaf 20.00 uur zijn er wandelingen in verschillende wijken in Nijmegen. Elke buurt vult naar eigen inzicht een programma in, bestaande uit vertellingen, optredens, gedichten, muziek en meer. Elke wandeling eindigt op een gezellige locatie waar voldoende gelegenheid is om onder het genot van een drankje na te praten. Een bijzondere manier om Nijmegen te leren kennen voor jong en oud.

In 2023 is het op zaterdag 7 oktober alweer de 12e editie van de Nacht van de Ommetjes. Tegelijk wordt er in 13 wijken van Nijmegen een wandeling georganiseerd. Niet zomaar een wandeling de (korte)tocht is aangekleed met verhalen, bijzondere plekken, historie en kunst en cultuur uit de betreffende wijk(en). Een avond vol verrassingen, waar ontmoeting centraal staat.

Deelnemen

Dit jaar worden er 13 ommetjes georganiseerd in de wijken Brakkenstein, Centrum/Onderstad, Weezenhof, Nijmegen Oost, Hees, Nijmegen West, Stationsgebied, Regenboog, Stadswaard/Vlietberg, Hatert, Wolfskuil, Hazenkamp en Lent/Noord. Aanmelden is gratis en kan via www.denachtvandeommetjes.nl/nvdo

Voor Dukenburger is de route dit jaar weer uitgezet door Christa en Helmut uit Meijhorst, gestart wordt vanaf het ‘Huis voor Weezenhof’.

Weezenhof 55-14A, parkeerplaats winkelcentrum Weezenhof. Zaterdag 7 oktober 20.00 uur.

Bericht september 2023

menu