‘Tuinadviesweken Operatie Steenbreek’

Het is voorjaar. Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De tuinontwerpers van Operatie Steenbreek kunnen daarbij helpen, half april zijn de eerste tuinadviesweken.

Wil je meer vogels en vlinders in je tuin?

Of vind je het belangrijk dat je tuin ’s zomers minder heet is en na een hoosbui minder nat? Of lijkt het je gewoon gezelliger, een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van steen? Hoe dan ook: kijk eens goed in je tuin waar je tegels kunt vervangen door groen. Heb je daar wat hulp bij nodig? Schakel dan de hulp in van de Steenbreek-tuinontwerpers.

Tuinadviezen en tegeltaxi

In totaal kunnen dertig Nijmeegse huishoudens gebruikmaken van het gratis tuinadvies. Er zijn drie rondes, twee in het voorjaar en één in het najaar. De eerste tuinadviesweken zijn van 17 tot en met 28 april. Professioneel tuinontwerpers Sytske van der Kooi van ontwerpbureau StaLa en Ine Voets van advies- en tuinontwerpbureau INVO geven dan gratis tuinadvies. De tegels die je uit je tuin haalt en die je vervangt door groen, kun je gratis op laten halen door de tegeltaxi van Operatie Steenbreek.

Voorwaarden

Aan het Steenbreek tuinadvies zijn wel een paar voorwaarden verbonden. Zo ga je binnen een jaar na het advies aan de slag met je tuin. Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen, ook als het om een nieuwe tuin gaat. Bij een heel kleine tuin kan daarvan worden afgeweken. En maak een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en één als het nieuwe groen is aangeplant.

Info en aanmelden: www.debastei.nl/tuinadvies

Bericht april 2023

menu