Trees 2021-6

‘Genieten van de tuin’

In de Ontmoetingskerk zijn we trots op de Ontmoetingstuin. Die staat er groen bij na al die regen en die zon. Deze zomer voeren we daarom een tuinprogramma uit. We nemen woorden die met de tuin te maken hebben en maken daar rondom heen een programma. Voor buiten en voor binnen. Bijvoorbeeld het woord verplanten. Veel mensen in ons stadsdeel zijn verplant. Ooit kwamen ze uit Groningen of Friesland om hier te werken. Of uit Syrië of Marokko. Als je verplant wordt krijg je een nieuwe omgeving. Soms schiet je wortel en kom je tot groei. Soms kun je niet aarden en sterf je een beetje af.

Er gaat ook een middag over verzorgen. Op 25 augustus. Planten hebben het nodig verzorgd te worden en mensen hebben dat ook nodig. Zonder verzorging gaan mensen dood. Soms is het nodig dat je planten snoeit. Net als mensen. Nee, we hakken geen vingers af, zoals we takken afhakken, maar we ruimen ons leven op. Gaan echt weer een keer op bezoek bij die vriendin of ruimen ons huis op.

Maar je hoeft geen programma te volgen om te kunnen genieten van de Ontmoetingstuin. Iedereen is welkom. Gewoon even zitten en een praatje maken met die man of vrouw die je niet kent. Of alleen in de zon zitten, omdat dat leuker is dan alleen op het balkonnetje van je flat. Welkom dus, ook deze zomer, om te groeien en te bloeien in de tuin van onze kerk.

Pastor Trees Versteegen

menu