Trees 2021-3

‘Waar droom je van na corona?’

Elke moment is het een onderwerp in je hoofd, of juist liever niet: leven in coronatijd. Een deel van de wijkbewoners is nu gevaccineerd. Voorzichtig hopen we op een tijd erna. Al doen we dat nog niet voluit, want vaak zijn we het afgelopen jaar weer teruggeworpen in onze hoop. We willen graag terug naar het oude normaal. We dromen ervan. Maar er is geen perfect leven om naar terug te keren. Dat voorbije leven dat we droomden is voorbij.

In ons leven nu blijken schatten verborgen die we eerst niet zagen. Ik hoorde deze week nog een oma zeggen: “Wat zal ik ervan genieten als ik ze weer kan knuffelen, de kleinkinderen.” Wisten we dat voor corona? Wisten we ook hoe goed we voor elkaar klaar staan? Kenden we de onvermoeibare inzet vanuit de mensen in gezondheidszorg? Er is een nieuw weten, een toekomst voor ons. Voor vrijwel iedereen is dit een ingrijpende tijd. Om daar met elkaar over te kunnen praten organiseren we vanuit de

Ontmoetingskerk tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) twee keer in de week Emmauswandelingen. Samen met een ander (die je niet kent) loop je een route van een uur door de wijk en ga je in gesprek over wat je hoopt, gelooft en droomt en ook over wat er tegen zit. Het is een mooie en gezonde manier om elkaar te ontmoeten. Ook over wat je bezighoudt, tijdens de Ramadan bijvoorbeeld.

Op woensdagmorgen vertrekken we om 10.00 uur. Op zondagmorgen om 11.45 uur.

Tot ziens

Pastor Trees Versteegen

menu