Trees 2020-7

‘Ontmoeten met een thema’

Ontmoeten staat centraal in het werk van de Ontmoetingskerk. Niet voor niks heten we zo en ook het parochieblad draagt de naam Ontmoeten. Ontmoeten is belangrijk. Dat doen we in het kerkgebouw en ook door als vrijwilligers en pastores bij mensen thuis op bezoek te gaan. Door die ontmoetingen weten we wat er leeft in het stadsdeel en vervolgens organiseren we daarover weer bijeenkomsten.

Geen wonder dat de week van ontmoeten, tegen de eenzaamheid, ons op het lijf geschreven is. Naast de vieringen in de kerk hebben we nogal wat groepen waar mensen elkaar tegenkomen ‘met een thema’. Sinds deze zomer is er een rouwinloop, en vanaf eind oktober een rouwgroep. Voor al degenen die iemand verloren zijn aan de dood. Door de coronamaatregelen zijn mensen in rouw eenzamer met hun verdriet. Nu kunnen ze aan elkaar hun verhaal kwijt. De Aanloop, op woensdagmorgen is weer gestart. Na 10.00 uur is wie wil welkom voor een praatje. Al vanaf het begin van de coronatijd organiseren we bemoedigingsmomenten. Wie wil kan een kaarsje opsteken en even een kort gesprek voeren. Dat kan vanaf nu op dinsdag- en donderdagochtend. Alleenstaande vrouwen ontmoeten elkaar in een groep, om uit te wisselen hoe het gaat en elkaar zo nodig tips te geven. In de week van de eenzaamheid is er een avond met poëzie over eenzaamheid en alleen (kunnen) zijn.

We hebben, kortom, altijd bijeenkomsten met een bite, omdat we benieuwd zijn naar elkaar en elk mens de moeite waard vinden. En ja, we hebben alle zalen zo ingericht dat we afstand kunnen houden.

Concrete informatie over de groepen vind je op onze website: klik hier

Pastor Trees Versteegen

menu