‘Trainingscentrum Michi helpt voedselbank’

Dit jaar staat de laatste maand van het jaar bij trainingscentrum ‘Michi’ in het teken van de eindejaarsactie voor de Voedselbank Nijmegen. Bij deze actie worden alle leden, huurders en bezoekers van het Trainingscentrum betrokken.

Samen proberen ze zoveel mogelijk geld en voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe. Helaas zijn er nog steeds erg veel huishoudens die op de voedselbanken moeten terugvallen om met een gevulde buik naar bed te kunnen gaan. Zeker in de koude decembermaand, waarbij we toch al snel denken aan gezellig samen tafelen, gunnen de eigenaren van Michi, Niek en Suze-Nanne, het iedereen om een feestje te kunnen maken van hun maaltijd. In de vorige winterperiode was er een aantal ‘warmteplekken’ ingericht, verdeeld over de stad. Trainingscentrum Michi was er daar één van. In die periode hebben Niek en Suze-Nanne een aantal mensen gesproken over hun situatie en maar al te goed beseft dat dit ieder van ons kan overkomen.

Suze-Nanne: “Een deel van onze leden heeft niet de financiële middelen om de contributie voor zichzelf of hun kind te kunnen betalen. Gelukkig kunnen zij gebruik maken van de regelingen via Stichting Leergeld en de Meedoen-regeling. Met het oog op de koude wintermaanden wilden we wat extra’s doen voor de samenleving.” Daarom nu een speciale actie voor de Voedselbank.

Er zijn drie manieren waarop leden en betrokkenen hun steentje kunnen bijdragen. Zo kunnen ze een speciaal ontworpen set kerstkaarten aanschaffen, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Van 23 november tot 23 december kan er voedsel (volgens de richtlijnen van de voedselbank) ingeleverd worden.

Hiervoor hebben ze speciale bakken van de voedselbank in het café geplaatst die goed gevuld kunnen worden. Tot slot sluit Michi het kalenderjaar af met een gezellige jaarafsluiting op 23 december. Hiervoor zijn alle leden, betrokkenen en hun families uitgenodigd. Op deze dag komt iedereen buiten samen bij een warm vuurtje en kan er genoten worden van een kop warme chocomel, glühwein en een warm broodje worst. Tevens worden er de hele dag oliebollen gebakken voor de verkoop. De opbrengst van al deze warme dranken en hapjes gaat naar de Voedselbank. Tot slot wenst iedereen elkaar natuurlijk een warm, gezond en mooi 2024.

Trainingscentrum Michi. Staddijk 41. 06-4222 2703  www.trainingscentrum-michi.nl

Bericht december 2023

menu