In memoriam’

Toon Kerssemakers

We zijn een fijne en betrokken collega kwijtgeraakt

Op vrijdag 10 juni 2022 is onze collega en goede vriend Toon Kerssemakers overleden. Hij was omringd door zijn vrouw Maria en andere geliefden.

Toon had al lang gezondheidsproblemen. Die waren verergerd door verkeerde medicijnen. Hij kreeg andere, maar veel beter werd het niet.

Toon is in verschillende ziekenhuizen onderzocht en behandeld. Op maandag 30 mei kreeg hij in het CWZ de definitieve, fatale uitslag: hij had een zeer agressieve vorm van kanker, een tumorstorm.

“Vandaag heb ik me aangemeld bij een hospice: Bethlehem”, schreef hij aan een van ons. “Ik weet ook dat ik niet meer moet gaan denken in maanden maar in weken. Een hard gelag dat ik een paar dagen geleden onder ogen moest gaan zien.”

Toon heeft een week in Bethlehem gelegen. Het enig mooie was het uitzicht, het fraaiste van de stad: de Waalbrug en de Waal.

Veel mensen kon Toon niet meer ontvangen. Slechts één van ons is kunnen komen. Maar Toon wilde wel contact. Vanuit het hospice stuurde hij ons een mailtje. “Het redactieteam van de Dukenburger is een plek waar veel verschillende vormen van vriendschap voor mij ontstaan zijn. Daar voel ik mij goed bij thuis.

Dus kaartje sturen even bellen of zo: het kan allemaal. Soms moet ik beantwoorden laten rusten. Maar ik vind het erg fijn. Hartelijke groet, Toon.”

Twee dagen voor zijn dood heeft voormalig wijkmanager Marjo van Ginneken Toon een afscheidsmail gestuurd. Hierin verwoordt zij de gevoelens die ook de redactie heeft: “Lieve Toon, (…) je blijft voor mij de bevlogen en betrokken Dukenburger die echt verschil heeft gemaakt voor de wijk en de mensen in de wijk. Met je diplomatie, je deskundigheid en je vasthoudendheid. Namens vele Dukenburgers en Dukenburgse werkers wil ik je daarvoor bedanken. Maar je bent vooral een fijne, aimabele man die enorm gemist gaat worden. (…) We zien elkaar aan de andere kant!”

Redactie van de Dukenburger

menu