‘Televisie Dukenburg’

Deze column maakt onbeschaamd reclame voor een pareltje. Want zo mag je het idee om in Dukenburg televisie te gaan maken echt noemen. Een lichtgevend pareltje in donkere tijden. Door de nieuwe coronagolf lijken we weer terug bij af. En misschien vervelender: lekker in de zon op je balkon, in park of tuin zitten – zoals in het voorjaar – gaat nu even niet. Het is fris en de zon heeft geen zin. Lastig om in je uppie, of met jouw knuffelcontact, zoals ze in België zeggen, de moed erin te houden.

Waar gaat het om? Het idee is om – als experiment – in de loop van november met TV Dukenburg te starten. Met een reeks van vijf uitzendingen. Het moet tv zijn vol Dukenburgse verhalen. Met een Dukenburgse Kookshow (omdat hier zoveel mensen wonen die heerlijke gerechten en hapjes maken). Met Dukenburgse creatieve talenten. Met mensen die fantastisch werk doen of een bijzondere hobby hebben. Met sport, dates, de rubriek ‘Durf te vragen’ enzovoorts. En nog mooier: iedereen kan ideeën aandragen voor een uitzending. Waarom maak ik reclame? Omdat ik het fantastisch vind dat een groep professionals en vrijwilligers creatief aan het nadenken is hoe we deze tijden door kunnen komen. Bezig zijn met dingen om elkaar blij te maken. En het lef hebben nieuwe mogelijkheden te zoeken om Dukenburgers – jong en oud – met elkaar te verbinden.

In deze column wil ik hardop roepen dat niemand hier nee tegen kan zeggen. Als je meedenkt of meehelpt geef je niet alleen jezelf een boost; je maakt ook jouw knuffelcontact en anderen blij. Schaam je dus niet om mails met ideeën te sturen. Of om jouw hulp aan te bieden. De organisatoren hebben liever te veel dan te weinig berichten in hun mailbox. Alleen zó kan dit experiment slagen.

ps: U vond mijn onbeschaamde reclame voor zo’n pareltje toch niet héél erg hé?

Toon Kerssemakers

Ideeën mogen naar info@tvdukenburg.nl

menu