‘Waar is de Dukenburger?’

De krant kunt gij niet missen. Geen dag. Deze strenge tekst stond lang geleden op een kaartje waarmee langs huizen werd gegaan om namens de krant gelukkig nieuwjaar te wensen. In ruil voor een beloning. Maar als je het afgelopen jaar een paar keer niet bezorgd had, kon je zonder een cent worden weggestuurd. Plichtsverzuim werd hard aangepakt.

Ons blad verschijnt niet dagelijks. En als het in de bus komt, lezen de meesten het nummer niet in één keer. Even geen tijd. Werken. Een klus in huis of boodschappen doen. Zorgen voor (klein)kinderen. Er is altijd wat. Tja, dan heb je vaak een probleem als je wil doorgaan met lezen. Of naar een activiteit wilt waarover de Dukenburger geschreven heeft. Die is natuurlijk niet meer te vinden. Dus stapels folders nalopen. Papier container uitgraven. Eventuele huisgenoten aanspreken. Heb jij de Dukenburger gezien? Al weg met het oud papier? Of vervelender teksten zoals: denk nou na waar je jouw troep laat. Géén bezorging is ook een bron van ergernis. Een bezorger, die het laat afweten. Of een nee-nee of een nee-ja sticker op de brievenbus.

Allemaal onrust en getob voor niets. Ons blad is er echt wel. Altijd. Alleen niet in de brievenbus, maar in uw computer, laptop of smartphone. De Dukenburger verschijnt namelijk ook digitaal. Alle 101 nummers kunt u nalezen. Onderwerpen, gerangschikt in thema’s (dossiers). Artikelen over mensen, die u kent, de agenda. Er zijn natuurlijk meer sites in Dukenburg. Die ook informatie geven. Maar bij ons kunt u lezen over nieuwe ontwikkelingen, komen bewoners aan het woord, zeggen politici wat zij denken over en doen voor Dukenburg enzovoorts. Waar? Op www.dedukenburger.nl. Elders in dit nummer meer informatie.

Nu genoeg. Onze hoofdredacteur let scherp op, dat wij ons niet schuldig maken aan “wij van WC eend adviseren WC eend.” Ofwel: wij mogen niet zomaar reclame maken voor onszelf. Toch kan ik het nog even niet laten: de Dukenburger is niet te missen. Geen dag!

Toon Kerssemakers

menu