Toine 2023-9

‘Kunst in Dukenburg’

Ons stadsdeel krijgt steeds meer kunstzinnige plekken. Zowel binnen als in de openbare ruimte. In deze Dukenburger kun je weer lezen wat er allemaal in onze kersverse theaterzaal Podium 1390 in de Lindenberg Aldenhof te horen en te zien is. Wat fijn, en ook nog goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De tunnels tussen Zwanenveld en Lankforst en tussen Malvert en Weezenhof hebben enkele jaren geleden al een verfrissende opknapbeurt gehad. Mooie muurschilderingen die je ook nog iets vertellen over de geschiedenis van Dukenburg zijn er te aanschouwen.

Sinds 2012 staat pal naast het Winkelcentrum Dukenburg de fraaie Observatietoren van Ronald Tolman. Eerder, in 1992, werd hij geplaatst bij het voormalige gebouw van de Gelderlander aan de Voorstadslaan.

Aan het andere uiteinde van de centrale as van Dukenburg, de Van Schuylenburgweg en Van Apelterenweg, staat sinds kort een tweede kijkattractie die afkomstig is van het centrum van onze stad. Het is van Narcisse Tordoir, een Belgische kunstenaar. Het is maar liefst 35 bij 6 meter groot, en heet ‘Tekening in de lucht’. Eerder, vanaf 1999, stond het op het Kelfkensbos. Een gebruiksvriendelijk kunstwerk en tevens een klimrek voor kinderen.

Dukenburg maakt een inhaalslag vergeleken met de rest van de stad. Op weg om de meest culturele woonwijk van Nijmegen te worden?

Toine van Bergen

menu