‘Tip van Stip mei 2024’

Belastingaangifte Verplicht of niet? Je bent verplicht om aangifte te doen als je een brief krijgt van de belastingdienst waarin staat dat je aangifte moet doen.

Meestal moet dit voor 1 mei. Lukt dat niet op tijd? Geen probleem, je kunt gemakkelijk uitstel aanvragen door te bellen naar 0800-0543. Houd je BSNnummer bij de hand als je belt. Als je geen brief hebt gehad dan ben je niet verplicht om aangifte te doen, maar je kunt natuurlijk wel kijken of je geld terug kunt krijgen.

Geld terug? Of je geld terug kunt krijgen is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden, inkomen en onkosten. In een aantal situaties is het altijd goed om na te kijken of je geld terug kunt krijgen:

Als je ziektekosten hebt gehad die niet vergoed werden

In het jaar dat je voor het eerst AOW ontvangt

Als je AOW ontvangt aangevuld met een klein pensioentje

Als je werkt en kinderen hebt jonger dan 12 jaar.

Aangifte kun je over de vijf afgelopen jaar doen, dus in 2024 nog over 2019 tot en met 2023.

Hulp nodig?

Als je een goed inkomen of vermogen hebt dan kun je terecht bij een belastingadviseur. Kun je dat niet betalen dan kun je terecht bij Bindkracht10 voor gratis hulp.

Ben je ouder dan 55 jaar en is het lastig om naar een spreekuur te komen? Dan kun je hulp aan huis krijgen van Sterker, zij vragen een kleine onkostenvergoeding. Wil je meer informatie of een afspraak maken, kom dan gerust langs bij de Stip of bel de Stiplijn: (024) 350 20 00.

Bericht mei 2024

menu