‘Tip van de Stip zomer 2024’

De zomer komt eraan! Sommige activiteiten hebben een zomerstop, maar er is nog genoeg te doen. Haal de gids met activiteiten voor senioren in de zomer of bekijk de meedoenregeling en bezoek de Ontmoetingtuin naast de kerk eens.

Zomergids senioren
Deze gids staat boordevol activiteiten op het gebied van ontmoeting, bewegen, kunst en cultuur, amusement en ontspanning. Leuke activiteiten in Dukenburg om te noemen zijn: Open inloop bij Deel de Dag, koffie-ochtenden en allerlei andere activiteiten in Huis van Weezenhof. In het centrum van Nijmegen kun je meedoen met rondleidingen over begraafplaatsen in Nijmegen-Oost, wandelingen of fietstochten in en om Nijmegen met een gids, films, lezingen, digitaal café, concerten, sporten en bingo. Vanaf 14 juni kun je de zomergids ophalen in de wijkcentra.

Meedoenregeling
Dit is een regeling van de gemeente Nijmegen, voldoe je aan de voorwaarden dan krijg je een tegoed van 150 euro. Dit tegoed kun je op heel veel manieren gebruiken. Voor een cursus of sportabonnement, maar ook voor uitstapjes zoals de bioscoop, stadsschouwburg of pretpark. De meedoenregeling is er voor alle Nijmegenaren met een laag inkomen. Er wordt gekeken naar het netto-inkomen en er gelden verschillende normen, afhankelijk van je leeftijd en gezinssituatie. Heb je bijvoorbeeld als gezin minder dan 2.240 euro, of als gepensioneerde alleenstaande minder dan 1.900 euro? Check dan of je in aanmerking komt voor de meedoenregeling.

Stip en soepje doen
Soepje doen heeft een zomerstop van 9 juli tot 20 augustus. Tijdens die weken kun je op de woensdagmiddagen laten verrassen in de tuin van de ontmoetingskerk, ze hebben een mooi programma met een hapje en drankje. Ben je op zoek naar een andere activiteit of wil je hulp bij het aanvragen van de meedoenregeling? Kom dan naar de Stip, we zijn de hele zomer open, iedere werkdag tussen 09.30 en 12.00 uur. Loop gerust binnen, ook voor een kop koffie en een praatje. Mooie zomer gewenst namens de medewerkers van Stip!

Bericht juni 2024

menu