‘Thema-expositie Verwijdering en verbinding’

In de goedgevulde grote kerkzaal vond op zaterdagmiddag 4 november 2023 de feestelijke opening plaats van najaarsprogramma: ‘verwijdering en verbinding’. Door een twintigtal beeldend kunstenaars is uiteenlopend werk gratis ter beschikking gesteld dat beantwoordt aan dit thema. Qader Shafiq verrichtte de openingshandeling en pastor Joska van der Meer sprak de aanwezigen toe.

De wankele brug in Kabul

Het gemengde koor Hatikwa uit Nieuwegein omlijstte de opening met toepasselijke zang. Qader Shafiq, bestuurlijk verbonden aan wijkblad De Dukenburger, schilderde met woorden zijn nostalgisch maar angstaanjagend verbindingsbeeld uit zijn prille jeugd: de wankele brug over de rivier Kabul, terwijl oeververbindingen juist solide horen te zijn. Qader verrichtte de openingshandeling door het ‘verwijderen’ en weer ‘verbinden’ van een creatief opgehangen ‘lint’ (foto boven).

Ook werd het door vele gouden handen geborduurde doek ‘Tree of connection’ opgehangen met daarop dus een boom van verbinding in groei en bloei. Het initiatief voor deze borduurmarathon ontstond in Brabant. Het idee landde in meerdere plaatsen in ons land, onder andere in Malden. Dit werd toegelicht door Joke Hanegraaf waarbij belangstellenden werden uitgenodigd mee te handwerken. Een mooi intermezzo vormde het danspaar Hervé Cousin en Mariska Petrovic met Zuid-Amerikaanse dansen.

Vervolg

Nadat de exposanten waren opgeroepen zich nader voor te stellen aan de aanwezigen, werd het glas geheven voor de werkgroep KunstZinnig en op het succes van de expositie. Aan de hand van een catalogus konden vervolgens de uiteenlopende werken bewonderd worden. Ook de koffiekamer, de tuinkamer en de vitrines maken onderdeel uit van de tentoonstelling die nog te bezoeken valt tot 14 december. Aanbevolen tijden zijn daarvoor de dinsdag-woensdag-donderdagochtend en de vrijdagmiddag. Verder rond de weekendvieringen en op afspraak via kosters@ontmoetingskerk.net. Maar ook zondagmiddag 10 december van 12.00 tot 15.00 uur. Er zijn rondleidingen om 12.30 en 13.30 uur en gelegenheid om ook van 12.00 van 15.00 uur mee te borduren aan de ‘Tree of Connection’. Voor het volledige programma en meer informatie: www.ontmoetingskerk.net

Bericht november 2023

menu