‘Terugblik eerste Podium1390 voorstelling’

In de week voorafgaand aan de daadwerkelijke start van Podium1390 op zondagmiddag 8 oktober kwam de verkoop van entreekaartjes vlotjes op gang. ‘De Zondagse Kamer’ is er vooral voor de JVV (Jeugd van Vroeger) en Hirise comedy + music wil dolgraag de huidige jeugd laten genieten van cabaret en muziek. Een mix van beide doelgroepen eenmaal in de maand op respectievelijk de zondagmiddag en/of de donderdag-/ vrijdagavond, is uiteraard geen enkel probleem. De vrijwillige groep van Podium1390 wil niets liever dan eindelijk wat theatercultuur in het stadsdeel brengen via de volwaardige zaal die deze Nijmeegse voorstad herbergt.

De bezoekers aan de allereerste ‘Zondagse Kamer’ vulden de theaterzaal van ‘de Lindenberg Aldenhof’ tot nagenoeg de laatste zitplaats. Fantastisch! Onder hen heuse fans van Joni Mitchell, waar anderen nieuwsgierig waren naar de uitvoering van ‘Blue’. Ook nogal wat toeschouwers die absoluut niet wisten dat de Lindenberg in Aldenhof 13-90, in een lichtgrijs verleden de Dag Hammerskjöldschool, méér bevat dan lokalen voor school en cursussen, passeerden de entree en de klapdeuren.

Tijdens het optreden van ‘Blue’: Jozefien, Solon en Oscar, was het muisstil. Aandachtig luisterde men naar de gevoelige liedjes en de toelichtende teksten die alle bijdroegen tot een hulde aan de inspirerende Canadese zangeres Joni Mitchell. Met een regelmatig applaus en aan het slot een staande ovatie beloonde het publiek het trio ‘Blue’. Na afloop van het premièreconcert waarvoor de zeven vrijwilligers van Podium1390 zich inzetten als organisatoren, werd aan verschillende bezoekers de vraag gesteld wat de anderhalf uur muziek voor hen betekende. Men was onverdeeld enthousiast en men had genoten. “Geweldig initiatief en vooral doorgaan” was de goede raad aan Podium1390. Daaraan wordt zeker gehoor gegeven: de komende artiesten staan in dit artikel duidelijk vermeld. Zowel voor de ‘Zondagse Kamer’ als ‘Hirise’, zodat er voor elke leeftijd iets te genieten valt. Steeds in de theaterzaal van ‘de Lindenberg Aldenhof.

Zondag 26 november is de volgende ‘Podium’ voorstelling met concertpianiste Yuqi Han.

Podium1390, De lindenberg Aldenhof 1390 6537 CB Nijmegen

Bericht november 2023

menu