‘Ter herinnering aan Gilbert’

Gilbert de Bruijn was twee jaargangen lang een van de vaste fotomensen van de Dukenburger. De natuur in ons stadsdeel en naaste omgeving werd welhaast millimeter bij millimeter door hem vastgelegd.

En hoe? Hij had er ontegenzeggelijk de apparatuur (lees camera’s en fotolenzen) voor. Maar bovenal bezat hij een scherp eigen oog voor de fascinerende schoonheid in de buitenlucht door de seizoenen heen. Hij won zelfs een prestigieuze landelijke prijs, virtuoos als hij was op het gebied van fotografie.

In de Dukenburger

Dit merkte de redactie van dit wijkblad niet als enige op. Het overlijden van Gilbert in het najaar 2022 overrompelde velen. Dit blad wijdde er aandacht aan in het decembernummer 2022, met een collectie natuurfoto’s op de middenpagina’s. Gilberts collega’s in zijn betaalde baan ontging zijn talent evenmin. Ook zij genoten van zijn prachtige fotografische stillevens. De collega’s kozen voor een nog tastbaarder blijk van waardering. Zij konden op dinsdag 4 april het insectenhotel onthullen, dat ter herinnering aan Gilbert geplaatst werd in de Overasseltse- en Hatertse Vennen. Om precies te zijn: rechts naast kantoor en terrein van Staatsbosbeheer aan de Donderbergweg, langs de wandelroute, als buurpaneel van de informatie over flora en fauna in de omgeving. Een afvaardiging van Gilberts collega’s bezocht de plek gezamenlijk. Wandelaars uit Dukenburg die er op 4 april, daarna en voortaan voorbijkomen, weten nu voor wie dit natuurhotel een waardige hulde is.

Bericht juni 2023

menu