‘Teca Dance Company’

De passie voor dans straalt van Manuel af. Manuel Teca is oprichter en docent van Teca Dance Company in Cultuurhuis De Lindenberg in Aldenhof. Hier zijn inspirerende levensverhaal.

Een blik op Manuels achtergrond

Als 3-jarig jongetje kwam Manuel als vluchteling met zijn ouders vanuit Angola naar Nederland. Wonend in Malvert groeide zijn liefde voor sport en dans. Op 15-jarige leeftijd kreeg Manuel zijn verblijfsstatus. Hij wist dat zijn roeping als gymleraar hem altijd dicht aan het hart lag. En als 17-jarige begon Manuel al actief danslessen te geven op basisscholen, sportdagen en sportscholen in Nijmegen en nabije omgeving. Hij merkte dat dans niet alleen een uitlaatklep was maar ook een bron van plezier en zelfexpressie. Vijf jaar geleden zette hij onder de naam Factory Sports dans, bootcamp en boxing op in samenwerking met de Vincentius Vereniging in Horstacker (Lindenholt).

Een nieuw hoofdstuk: Teca Dance Company

Na die vijf succesvolle jaren vond Manuel het tijd voor een nieuwe uitdaging. In samenwerking met Cultuurhuis De Lindenberg startte hij de Teca Dance Company, mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Samen met vijf enthousiaste dansdocenten worden nu lessen in hiphop, afro en moderne dans voor jong en oud geboden. Met een lesaanbod van maar liefst veertien uur verdeeld over vier dagen is er voor ieder wat wils.

Dansen voor iedereen

De passie voor dans straalt van Manuel af. Hij gelooft er voor 100% in dat dans een krachtig middel is voor jongeren om te bewegen en zich creatief te uiten. “In dans kan iedereen een creatief stukje of nog meer van zichzelf ontdekken”, aldus Manuel. Het nieuwe seizoen richt zich op kinderen van vijf jaar tot volwassenen die een liefde voor dans delen.

Wonen en werken

Vanwege de liefde voor zijn vriendin en dochter is Manuel recentelijk verhuisd naar de provincie Groningen. Hij blijft echter onvermoeibaar werken aan zijn doelstellingen. Naast het coördineren van Teca Dance Company is hij ook betrokken bij het project Story Untold. (Dit is een zogenaamde vodcast, een podcast met video waarbij openhartige verhalen gedeeld worden van mensen die als jongvolwassene uitdagingen hebben overwonnen.)  Bovendien werkt Manuel vier dagen per week als bewegingsagoog bij de GGZ in Drenthe. Hier stimuleert en motiveert hij mensen met psycho-sociale complexen om te bewegen en te herstellen. “Elke stap voorwaarts – al is het maar een paar minuten op de loopband – is een overwinning, zowel voor de patiënt als voor mijzelf.”

Open dag bij De Lindenberg

Heb je interesse in dans en wil je kennismaken met Teca Dance Company? Kom dan op zaterdag 2 september a.s. naar de open dag in de Lindenberg Aldenhof 13-90. Tussen 12 en 16 uur worden er gratis workshops aangeboden waar ook ouders en verzorgers meer informatie kunnen krijgen. Laat dans jouw ontdekkingsreis worden en sluit je aan bij Teca Dance Company om de kracht en schoonheid van beweging te ervaren onder leiding van de gedreven dansdocenten!

Voor meer informatie en inschrijvingen: Klik hier

Bericht augustus 2023

menu