‘StAAD Special voorjaarsmiddag’

Traditiegetrouw organiseerde de werkgroep StAAD Special een gezellige voorjaarsmiddag voor cursisten en hun begeleiders. Nieuw was de uitnodiging aan iedere Dukenburger om deze middag bij te wonen: gezelligheid en plezier voor 0,0 €uro.

StAAD-koor in vroeger jaren

Hieraan werd gehoor gegeven, want er waren enige nieuwkomers naast het vaste publiek in de Grote Zaal van wijkcentrum Dukenburg/Meijhorst. Waar geluisterd kon worden naar het StAAD-koor, dat enkele wereldliedjes zong. Zoals ‘Fratelli’, Lara’s Song uit Doctor Zhivago, ‘Noyana’ en een tweetal ABBA-hits, te weten ‘Mama mia’ en ‘Thank you for the music’. Waren er eerdere feestmiddagen lange tafels opgesteld, waarvan meerdere gereserveerd voor het ongeveer dertigkoppig koor, nu boden kleine tafels steeds plaats voor vijf personen. Dit had alles te maken met de rode draad van deze aprilmiddag: een heuse pubquiz, verzorgd en gepresenteerd door Pieter Monté. Voor velen was dit de eerste pubhappening (in een Dukenburgse ‘pub’, haha) en het fenomeen landde in goede aarde. Okee, de ene ronde bood makkelijker vragen dan een andere, maar het enthousiasme werd daardoor niet getemperd.

Scorebord

Inzage in het door Pieter Monté bijgehouden spelverloop leverde de volgende wetenswaardigheden op. Er deden vijftien groepjes mee aan de pubquiz. De zelfverzonnen namen, hieronder opgelepeld op alfabetische volgorde, laten twee bijna dezelfde namen zien, twee op StAAD terug te voeren titels, één knipoog naar de grootste wiskundige aller tijden en eenmaal een link naar een populaire TV-quiz. Maar dan ‘Clemosopage’ … huh? Werd deze naam samengesteld met de eerste letters van de voornamen van de vijf spelers? Feit is dat ‘Clemosopage’ na ronde 1 meteen nummer 1 was én de uiteindelijke winnaar van het geheel. Zij kregen elk een leuk boekje als prijs. Dan het namen-ABC: Archimedes, de Brugjes, Cinq, ‘Clemosopage’, de Duckjes, de Dukjes, Hoge Noot, Red Ladies, de Slimste Mens 2.0, de Specials, de StAADjes, StAAD V, de Winners, Wijkgenootjes, Wijsneusjes.

Hoe verder

Hoewel de redactie ervan overtuigd was, dat dit de première van de alom populaire pubquiz betekende in Dukenburg, bleek dat Pieter Monté al eerder met zijn hobby neerstreek in ‘het Gouden Hart’, Korians onderkomen in Malvert, de oude Orangerie. Dat roept de vraag op van ‘de Dukenburger’: ‘Pieter, denk je dat er vaker een pubquiz gehouden kan worden voor volwassenen in de leeftijd van pak hem beet 18 tot 88?’ De huidige Dukenburgse jongeren kunnen dan pixelvragen beantwoorden en de JVV (Jeugd Van Vroeger) herkent graag oude gebouwen of huishoudelijke voorwerpen zoals een gasaansteker uit de vorige eeuw. Deze vorm van vermaak verbroedert enorm en jong en oud heeft dan eindelijk wat te doen in ons o zo saaie stadsdeel (in de avonduren) zonder een pub. Wie weet willen de bovengenoemde groepjes vaker meequizen als ze de smaak te pakken hebben gekregen. Wat zou dat leuk zijn!

Bericht mei 2024

menu