‘Sportweek 2023 basisscholen’

In de week van 23 tot en met 26 mei 2023 hebben alle basisscholen van Dukenburg deelgenomen aan deze sportweek in Triavium. Omdat het ijs weg was op de ijshockeyvloer, als ook op de ringbaan was dit een mooie ruimte om dagelijks leerlingen van twee scholen te laten sporten.

De insteek van deze week was de samenwerking tussen scholen en sportaanbieders met de buurtsportcoaches als verbindende factor. De organisatie was in handen van de buurtsportcoaches, samen met twee vakleerkrachten.

De dag zelf

De sportdag begon om 09.30 uur en rond 13.45 uur was het afgelopen. De vloer was verdeeld in verschillende vakken en bij elk vak konden de kinderen kennis maken met een sport. Zoals badminton, volleybal, tennis, baseball, skeeleren en zelfs ID Dance, hier konden de kinderen ervaren wat hippe dansen zijn, denk aan funky, jazz en breakdance. Bij de verschillende onderdelen konden sportaanbieders zichzelf profileren. Een mooie gelegenheid iets aan promotie voor de betreffende vereniging te doen.

 Bloc-test

Deze test is bedoeld om fundamentele bewegingsvaardigheden te monitoren. De test werd afgenomen door studenten van de ‘HAN Sport en Bewegen’. De test geeft vakleerkrachten en buurtsportcoaches een beter en objectief beeld van elk kind. Omdat elke leerling van de deelnemende Dukenburgse scholen aan de test heeft meegedaan is een goed beeld ontstaan van de motorische vaardigheden individueel.

Speurtocht

Leerlingen worden uitgedaagd te blijven bewegen door middel van een speeltuin speurtocht. Iedere leerling ontving een kaart waar verschillende speeltuinen op staan in diverse wijken. Bij elke speeltuin kan een challenge gedaan worden door een QR-code te scannen. Bikkel, de mascotte van NEC komt ook in de speurtocht voor. Van hem is in elke speeltuin een afbeelding verstopt die gevonden en vermeldt moet worden op de kaart. Klik hier voor zoek Bikkel

Voor een goed ingevulde kaart ligt een beloning klaar bij sportdocenten Pim en Daan in Sporthal Meijhorst of wijkcentrum Dukenburg. Mail naar: dukenburginbeweging@nijmegen.nl

Het organisatieteam

Bericht juli 2023

menu