‘Sluiting en sloop zwembad Dukenburg?’

Heropening zwembad Dukenburg november 2016.

Het college van Nijmegen verleent van 2020 tot 2022 subsidie aan Stichting Zwembad Dukenburg om het onderhoud van het zwembad in eigen beheer uit te (laten) voeren. Gemeente en Stichting Zwembad Dukenburg denken op deze manier kosten te kunnen besparen, doordat men sneller en efficiënter kan werken.

Sluiting en sloop

In 2022 vraagt Stichting Zwembad Dukenburg opnieuw subsidie aan voor groot onderhoud van het zwembad tot en met juli 2026. Daarna sluit het zwembad en wordt het gesloopt.

Bron: nieuwsbrief april 2020, gemeente Nijmegen

 

Ook Sportfondsen Nijmegen krijgt van de gemeente subsidie voor het groot onderhoud aan Zwembad-West en Goffert. Voor onderhoud aan zwembaden is speciale kennis nodig die de gemeente Nijmegen niet heeft en moet inhuren. Hoe de toekomst van het bad in west eruit ziet is nog onzeker. Nijmegen Noord heeft namelijk geen zwembad! En de grond voor woningbouw in west zou heel geliefd zijn gezien het zeer grote oppervlak. Ook wordt er al langer gedacht aan samengaan met de gemeente Overbetuwe om tussen Elst en Nijmegen Noord een zwembad te realiseren. Maar de politiek in Elst heeft (september 2019) in principe al gekozen voor een bad bij het station in Elst (zwembad Helster). Ook hier problemen omdat Zetten zijn eigen bad wil behouden wat al aangeeft dat samenwerken met Nijmegen totaal ‘uit den boze’ zal zijn! Zo staat in een verslag van omroep Gelderland. Dit zwembad ligt in de gemeente Overbetuwe maar is van de gemeente Nederbetuwe.

Of er dan in Dukenburg/Lindenholt nog voldoende financiën over zullen zijn voor een nieuw zwembad valt sterk te betwijfelen. Zeker omdat heel onzeker is hoe de huidige crisis de (gemeentelijke) wereld zal beïnvloedden. De andere kant op kijken misschien? Wijchen heeft ook een zwembad (De Meerval) die afgeschreven is en aan vernieuwing toe. Maar dan zal het zeker niet op Dukenburgs grondgebied komen.

Bericht april 2020 ^PS

menu