‘Slechtere busverbinding naar het centrum’

Lijn 331 gaat nu over de singels, enkele bussen nog maar naar Plein 1944. Nu de Waalburg technisch in orde is, is besloten verschillende buslijnen van de Waalkade af te halen. Ze rijden voortaan over de singels. Een van die lijnen is 331 uit Weezenhof/Dukenburg. Hierdoor is het centrum vanuit Dukenburg slechter bereikbaar.

De belangrijkste buslijnen voor Dukenburg zijn 6 en 331. Jarenlang reden die via Plein 1944. 331 reed ook door de Burchtstraat. Het centrum was dus prima bereikbaar per bus. Lijn 6 komt nog steeds op Plein 1944, maar je moet er wel tijd voor nemen. Vanaf Lankforst 14e straat bijvoorbeeld duurt een ritje naar het centrum 36 minuten. Je rijdt eerst door Hatert en Grootstal, daarna via de St. Jacobslaan en het Radboudziekenhuis naar station en centrum. Die omrijdkilometers moet je ook nog betalen.

331 was de snellere lijn naar het centrum.

 

Van Meijhorst Sporthal naar Plein 1944 duurde 23 minuten. Nu komen de meeste bussen van lijn 331 daar niet meer. Als je in het centrum wilt zijn moet je uitstappen op de Nassausingel of de Canisiussingel of op het station overstappen op een bus die wel naar het plein gaat. Alleen op werkdagen tussen 10.00 en 14.30 uur komen eens per half uur bussen van lijn 331 op Plein 1944 (op zaterdag tussen 9.30 en 18.00 uur, op zondag niet). Dat is dus een forse verslechtering, zeker als je in de omgeving van de Burchtstraat of Waalkade moet zijn.

Corona

Passagiers moeten een mondkapje dragen en kunnen binnenkort weer vóór in de bus instappen en via de achterdeur uitstappen. De chauffeurs gaan beschermd worden door een kuchscherm. Hiervoor moeten de bussen dus minstens twee deuren hebben en daarom rijden de kleine bussen niet meer. Toen op lijn 4 een grote bus werd gesignaleerd, hoopten verschillende Aldenhoffers dat ze weer een rechtstreekse verbinding met het centraal station zouden krijgen. Nee dus. Ze moeten overstappen op station Dukenburg. Als ze in het centrum willen zijn, kunnen ze van daar af het beste lijn 2 nemen, niet lijn 331. Lijn 2 rijdt namelijk nog wel via de Waalkade en het Valkhof.

Bericht oktober 2020

menu