‘Schaats jij al?’

Schaats-jij-al? is een evenement voor kinderen uit de groepen vier, vijf, zes van de basisschool. In vijf lessen op zaterdagmorgen de beginselen van het schaatsen kunnen leren op het ijs van ijsbaan Triavium in Nijmegen.

De Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV) organiseert dit evenement dit jaar voor de twintigste keer. Ieder jaar doen er tussen de honderd en tweehonderd kinderen mee aan dit evenement. Al duizenden kinderen rondom Nijmegen hebben dus hierdoor al kennis gemaakt met het schaatsen.

Vrijwilligers

Wendy en Kornel zijn dit jaar de organisatoren. Door de organisatie door vrijwilligers van de club proberen we de prijs laag te houden, zodat het toegankelijk is voor zoveel mogelijk kinderen.

Wendy: “Het is fantastisch om te zien hoeveel kinderen leren in vijf weken. Eerst nog wankel en onzeker en de vijfde week zie je ze met een rood hoofd van de inspanning met stempelkaart zoveel mogelijk rondjes schaatsen. Het plezier straalt ook meestal van ze af. De trainers en clubleden helpen ieder jaar dan ook met veel plezier.” De kinderen worden op het ijs in groepjes ingedeeld en oefenen samen met een trainer op een deel van de ijsbaan om iedere les af te sluiten met het schaatsen van enkele rondjes.

Frameschaatsen

Dit jaar starten we voor het eerst met frameschaatsen, zodat er ook door kinderen met een fysieke beperking geschaatst kan worden. Samen schaatsen! Samen plezier maken! Met of zonder beperking!

De schaatscursus Schaats-jij-al? wordt gegeven op zaterdagen 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober 2023 van 9.00 tot 10.00 uur.

De kosten bedragen 25 euro voor de vijf lessen; dit is inclusief de entree Triavium.

Aanmelden vóór 28 september op www.nijmeegseschaatsvereniging.nl

Vragen? Mail: schaats-jijal@nijmeegseschaatsvereniging.nl

Bericht september 2023

menu