‘Samen schaatsen op ijsbaan Triavium’

Heb je altijd al willen leren schaatsen? De schaatslessen van de Nijmeegse Schaats Vereniging NSV zijn weer gestart. Dankzij schaatsframes kunnen ook kinderen met een fysieke beperking deelnemen aan de lessen. Dus wil jij ook meedoen met de ijspret? Meld je snel aan.

Hoe werkt het?

Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee wel glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je! Dankzij dit coole sporthulpmiddel kunnen kinderen met een fysieke beperking gewoon meedoen met onze schaatslessen.

Samen Schaatsen

Het Samen Schaatsen is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Tijdens de ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ hebben al 500 kinderen even kunnen proberen hoe het voelt. Dat was een groot succes. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Daarom maakt de stichting het mogelijk dat je komend seizoen op 16 ijsbanen op een schaatsframe kunt meedoen met de schaatslessen. Ook op Triaviumbaan in Nijmegen.

Meld je snel aan

Onze lessen zijn weer gestart. Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem contact op met Christina Sebel, coördinator NSV-Jeugd, via jeugd@nijmeegseschaatsvereniging.nl . Het aantal schaatsframes is beperkt dus schrijf je snel in, dan zien we je binnenkort op het ijs.

Schaatsbaan Triavium, Van Rosenburgweg 2. 6537 TM Nijmegen.

Bericht november 2023

menu